Dolmabahçe’deki İnönü Stadı’nı yıkarak Vodafone Park’ı inşaa eden Siyah-Beyazlılar, 2 sezon önce açılışını yaptıkları stadyuma dev bir organizasyonu getirmek için yaptığı girişimlerden olumlu sonuç almaya oldukça yaklaştı. 400 milyon TL’lik yatırımla yapılan 42 bin kişilik stadyumun gerek konumu, gerekse de mimarisiyle tüm dünyada bilinir bir spor kompleksi olması için çalışmalarını sürdüren ve UEFA Avrupa Ligi finali için adaylık başvurusu yapan Kara Kartal’ın, bu isteğini 2019 yılında gerçekleştirmeye oldukça yakın olduğu bildirildi.

Hem Atletico’nun hem Kartal’ın işine gelecek 

Geçtiğimiz hafta 2019 yılı Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmak isteyen adaylar listesini 2’ye düşüren UEFA’nın, yarıştaki Azerbaycan’ın Bakü şehri ile İspanya’nın Madrid şehri arasından İspanyollar’ı tercih edeceği konuşuluyor. UEFA’nın Kupa 1’i, Bakü’deki Olimpiyat Stadı’nın yerine Atletico Madrid’in gelecek sezondan itibaren iç saha maçlarını oynayacağı Metropolitano Stadı’na vermesi, Siyah-Beyazlılar’ın işine gelecek.

İspanya’ya 2 final zor... 

2019 yılının Avrupa Ligi finali için yarışacak olan Vodafone Park, Bakü’deki Olimpiyat Stadı ve İspanya’nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadı ile rekabete girecek. Devler Ligi finalinin Atletico Madrid’in yeni stadına verilmesi haline Kupa 2’nin finalinin de bir İspanyol takımına verilmesi mümkün gözükmüyor. Bu ihtimal halinde Beşiktaş’ın Vodafone Park stadının, Avrupa Ligi finalini kapması bekleniyor.

Servet Yardımcı devrede

UEFA Yönetim Kurulu’na seçilen Servet Yardımcı’nın bu konuda lobi çalışmalarını yürüttüğü ve dev turnuvanın İstanbul’a getirilmesi için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi. Ek olarak TFF’nin de bu konuda UEFA’ya baskı kurduğu belirtildi.

Çeyrek final etkisi...

UEFA Avrupa Ligi’nde geçen sezon çeyrek finale kadar yükselen ve özellikle taraftarların yaptığı final kareografisinin tüm Avrupa’da beğeniyle karşılanmasının Siyah-Beyazlılar’ın finali alması konusunda olumlu bir referans olacağı konuşuluyor.

Dünyanın en iyi stadı seçilmişti

Siyah-Beyazlılar’ın yuvası Vodafone Park, 7’incisi düzenlenen ve yıl içerisinde yapılan en iyi stadının seçildiği stadiumDB’de halk oylamasının şampiyonu olmuştu. Vodafone Park’ın ardından halk oylamasınında ikinci, Rus FC Krasnodar’ın stadyumu Stadion FK Krasnodar olurken, üçüncü sırada ise Uruguay’ın Penarol takımının stadı Estadio Campeon Del Siglo yer almıştı.

Sahanın zemini değişiyor

Türkiye’nin ilk hibrit çimli stadı olan Vodafone Park’ın zemininde değişime gidilecek. Bu sezon Siyah- Beyazlılar’ın; Spor Toto Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda çıktığı 30’a yakın iç saha maçına ev sahipliği yapan dev stadyumun zemininin, tamamen kaldırılıp tohum ekimi yapılacağı bildirildi. İşlemlerin gelecek hafta tamamlayacağı ve zeminin temmuz ortasında futbol oynamaya elverişli hale geleceği öğrenildi.

mynet