30 Temmuz Pazar günü 7.004 kilometrelik Circuit de Spa-Francorchamps'ta 44 turdan oluşan 2023 Belçika Grand Prix'si hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilirsiniz. Haberimizde antrenman seanslarının ayrıntılarını, sıralama turlarını, toplantıları ve özel etkinlikleri, bunun yanı sıra en son haber başlıklarını, pist bilgilerini ve F1 yarış sonuçları dahil olmak üzere tüm hafta sonu programını bulabilirsiniz. 2023 Formula 1 Belçika GP'si ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

İlk Grand Prix'si ne zamandı?

1924'ten bu yana uzun bir Grand Prix'ye ev sahipliği yapmış olan Belçika'nın ikonik pisti, Formula 1'in 1950'deki ilk şampiyonasındaki yedi pistten biriydi. Bu yarışı, takım arkadaşı Nino Farina'nın bir-iki adım önündeki Alfa Romeo ile evine götüren efsanevi Juan Manuel Fangio kazandı.

Neden gitmeli?

Avrupa'nın klasik parçalarından birinin sevilmeyecek nesi var? Ayrton Senna ve Michael Schumacher gibi bu büyülü pistte ustalaşanlar arasında sadece gerçekten harika sürücüler Spa'yı fethediyor. Ardennes ormanının harika ortamını da ekleyince, 2017 Spa hesaplaşmasını izlemek için gelen 265.000 seyirci rekoruyla hayranların favorisi olması şaşırtıcı değil.

İzlemek için en iyi yer neresidir?

Eau Rouge'un yakınında bulunan yükseltilmiş tribün, size ikonik köşenin en iyi manzarasını sunarken, aynı zamanda La Source'tan Raidillon'a kadar uzanan panoramik manzaralara sahiptir. Ancak pist kenarındaki en iyi atmosferden bazılarını almak istiyorsanız, o zaman Pouhon köşesinde bulunan tribün sokağınızın hemen yukarısında olmalıdır.

Pist nasıl?

Spa, uzun düzlükler ve zorlu hızlı virajların karışımıyla Formula 1 sürücülerinin en sevilen pistleri arasında yer alıyor ve bu pistler, kuru zeminde arabalarını yeteneklerinin sonuna kadar zorlamalarına olanak tanıyor. Pistin boyutu ve Belçika havasının doğası, bazen pistin bir bölümünde yağmur yağarken diğerinde kuru olabileceği anlamına gelir, bu da yol tutuşunun bir virajdan diğerine değişebileceği anlamına gelir. Sürücüler sola, sağa ve ardından Raidillon üzerinden tepeye tırmanırken, gözünüz dünyanın en ünlü viraj dizisi olan heyecan verici Eau Rouge'da olsun.

Formula 1 Belçika GP ne zaman ve saat kaçta?

Bu hafta sonu yaşanacak Belçika GP heyecanı S Sport'tan yayınlanacak. Günlere göre program haberimizin devamında ve hmene aşağıda yer almaktadır.

28 Temmuz 2023 Cuma
Hazırlık turları: 14.30-15.30
Sıralama turları: 18.00-19.00
29 Temmuz 2023 Cumartesi
Sprint Shootout: 13.00-13.44
Sprint: 17.30-18.30
30 Temmuz 2023 Pazar
Yarış: 16.00