Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ligin 7. haftasında karşılaşacakları Fenerbahçe maçı için özel bir çalışma yapmadıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor, 7. haftada konuk olacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarına tam kadro başladı. Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde yapılan idmanda futbolcular 5’e 2 pas yaptıktan sonra iki grup halinde çalışma yaptı. Gençlerbirliği galibiyetinin kendilerine güven rehaveti getirdiğini ifade eden teknik direktör Cihat Arslan, bunu sahaya yansıtmak istemediklerini kaydetti.

Gençlerbirliği maçının daha çok kendilerinin hak ettiği bir maç olduğunu ifade eden genç teknik direktör Cihat Arslan, “Gençlerbirliği maçı önemli bir maçtı. Rakip bizi yense üzerimize çıkıyordu. Onun için bir kere ona müsaade etmedik. Ama maçın geneline baktığımızda bizim daha çok hak ettiğimiz bir maçtı. Ben bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık, son saniyelerde gelmesi bizleri ayrı bir mutlu etti. Onun için çok mutluyum. Öğrencilerimi, arkadaşlarımızı ve sporcu kardeşlerimizi kutluyorum" dedi.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KARAKTERLİ BİR OYUN SERGİLEMEK"

Fenerbahçe maçının önemini dile getiren Arslan, "Önümüzde çok önemli bir Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe çok önemli bir rakip, çok önemli oyunculara sahip, Ligde ilk defa kaybetti, Beşiktaş maçında. Aslında iyi oynadı. Fenerbahçe açısından baktığınız zaman duran toplar ve bireysel hatalar sonunda gol yediler. Onlar da kazanabilirdi, bize daha iyi hazırlanacaklardır. Bir de geçen sene ki karşılaşmanın stresi olacak, çünkü Akhisar maçını kaybedince şampiyonluğu kaybetmişti. Öyle olunca bizim açımızdan daha zor bir karşılaşma olacaktır. Biz de bunun bilincinde daha iyi hareket etmemiz gerekiyor, daha hazır hale gelmemiz gerekiyor, işi çok ciddiye almamız gerekiyor. Gençlerbirliği maçı bize psikolojik bir rehavete attı ama bu rehavet oyuna pozitif yansıması lazım. Bu 3 puan yoksa Fener’i kayıp olarak görmemek lazım. Çok ciddi hazırlanıp çok ciddi gitmek lazım. Bizler de ciddi gideceğiz, önemli bir oyun sergileyeceğimizi düşünüyorum. Yani galip geliriz, berabere biter, Allah korusun mağlup oluruz ama karakterli bir oyun öncelikli hedefimiz. Sonrasında tabii ki maç sonu kazanmak olacaktır" şeklinde konuştu.

"GENÇLERBİRLİĞİ KADROSUNU KORUMAK İSTİYORUM"

Oyun planları ilgili olarak ise Cihat Arslan, "Biz haftanın ilk günleri kadro yapısını çok fazla beli etmiyoruz. Biraz daha bütün takımı hazır hale getirmemiz gerekiyor. Çünkü oynayan, oynamayan, sakatlıklar olur, hafta içini iyi geçirmeyen oyuncular olur. Tabii ki kadro Gençlerbirliği’ndeki kadro iyi bir oyun sergiledi. Onu çok fazla değiştirme gayretinde olmayız. Ama sonradan da giren oyuncuların performansını göz ardı etmemek lazım, onlar da çok önemli katkıda bulundu. Bu da bizim bir takım olduğumuzun göstergesidir. Kadro yapısını çok bozmadan muhafaza etmeye çalışacağız. Çünkü istikrar en önemli şeylerden birisidir" açıklamasında bulundu.

"FENERBAHÇE KARŞISINDA KENDİ OYUN KARAKTERİMİZİ SERGİLEYECEĞİZ"

Her zamanki oyunları sergileyerek mücadele edeceklerini kaydeden Arslan, "Bizin oyun yapımızda, felsefemizde, rakibe göre bir plan değiştirme yoktur. Biz kendi oyunumuzu kendi karakterimizi sergilemeye çalışacağız. Ama zaman zaman rakibin size gösterdiği güç ile orantılıdır. Rakip size gücünü kanıtlar, o zaman siz kendi bölgenizde kalırsınız ve pas yapmak zorunda kalırsınız. Yoksa biz buradan oraya giderken, defans yapacağız ya da bu şekilde davranacağız böyle bir şey yok. Biz kendi karakterimizi sergileyeceğiz. Rakibimiz Fenerbahçe olduğu için oyunumuzda ekstra bir değişiklik söz konusu olamaz” diye konuştu.