Antalyaspor’un 30 Haziran’da görevi devralan yeni yönetim kurulu beklemediği bir mali tablo ile karşılaşmış, 40 milyon olarak bildirilen borç, genel kurulda 60 milyon lira olarak ibra edilmiş, yapılan incelemede önümüzdeki sezon sonuna kadar olan borcun 150 milyon liraya ulaştığı saptanmıştı.

Böylesine bir mali tablo ile karşı karşıya kalan yeni yönetimin acil ödemelerle de başı dertte. İlk acil ödemeyi kongre günü olan 30 Haziran’da taksitlendirilmiş 400 bin liralık vergi borcunu ödeyerek yapan Ali Şafak Öztürk ve yönetimi 11 Temmuz’da yapılması gereken ödeme için de elini cebine atmak zorunda kaldı.

MANDIRALI VE EKİBİ

Yarın akşama kadar 1 milyon 800 bin lira tutarındaki paranın yatırılmaması halinde Antalyaspor’un yeni sezona puan silme cezası ile başlayacağı belirtildi. Bu meblağın içinde en büyük alacak, Hami Mandıralı ve ekibine ait.

Mandıralı ve ekibinin çalışmadıkları döneme ait 2’şer aylık alacakları var. Asıl tutar, Mandıralı ve ekibinin takımın başında olmadıkları halde sözleşmelerinde yazılı olan şampiyonluk priminden kaynaklanıyor. Başarısız olduğu için gönderilen Hami Mandıralı, takım şampiyon olduğu için 500 bin lira şampiyonluk primini istiyor. Yardımcılarının da 60 bin liralık prim alacağı var.

60 GÜN SONA ERDİ

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda, 10 Mayıs 2016 tarihinde, aralarında Antalyaspor’un da bulunduğu 53 kulübe 30 veya 60 gün ek süre vermiş, eksiklerin tamamlanmasını istemişti.

Aradan geçen 60 günlük süreye rağmen eksiklerini gideremeyen Antalyaspor’un, mali fair-play esasları çerçevesinde -3 puan silme cezası alacağı belirtilmişti. 11 Temmuz Pazartesi günü toplam 1 milyon 800 bir TL ödenmezse bu cezanın uygulanacağı belirtildi.