Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, sahasında karşılaşacağı Kayserispor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Kayserispor'u ağırlayacak olan Antalyaspor, Hasan Subaşı Tesisleri'nde bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Yusuf Şimşek idaresindeki antrenmana FIFA'nın Gana'da gerçekleştirdiği etkinliğe davet edilen Eto'o katılmadı. Hafif sakatlıkları bulunan Can Arat ve Chico takımdan ayrı koşu yaptı. Koşu ile başlayan antrenman ısınma hareketleri ile devam etti. Yarı sahada çift kale taktik ağırlıklı pas çalışması yapan kırmızı-beyazlılar, maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmanı Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer de izledi. Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, son iki haftada aldıkları mağlubiyetlerden dolayı üzgün olduklarını söyledi. Biran önce telafi yapmaları gerektiğini kaydeden Şimşek, "Hem futbolcular hem de biz daha fazla çalışıp daha fazla odaklanmalıyız. Önümüzdeki maça konsantre olmamız gerekiyor. Beşiktaş maçını kaybetmeyi beklemiyorduk. En kötü 1 puan almamız gerekiyordu. Muhteşem bir taraftar vardı ama kısmet olmadı. Onlara yeni stadımızda galibiyet ya da puan hediye edemedik" dedi. Deplasmanda Akhisar Belediyespor'a kaybetmelerini de değerlendiren Şimşek, "Yenebileceğimiz bir maçtı. Rakibe pozisyon dahi vermedik. Bunu kimseye anlatamazsınız. Neticede 2-1 mağlup olduk. İki maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Telafi etmek elimizde. İnşallah bu hafta Kayserispor maçında telafisini yapacağız" diye konuştu.

"SORUMLUSU BENİM"

Alınan mağlubiyetlerde tek sorumlunun kendisinin olduğunun altını çizen Şimşek, "Futbolcular sorumlu değildir. Yönetimden benimle konuşan olmadı. Burada sorumlu varsa o da benimdir. Bu takımı sahaya çıkaran, onları hazırlayan, çalıştıran benim. O nedenle tek sorumlu benim" dedi.

"CEZALI OLMAMIN ETKİSİ YOK" '

Mağlubiyet almanızda cezalı olmanızın bir etkisi var mı?' şeklindeki soruya ise Şimşek, "Cezalıyken Bursaspor maçını kazandık. Çok fazla sıkıntı olacağını düşünmüyorum. İnsanların kafasında hep şu var; 'Cezalı var takıma söz geçiremiyor' diye bir düşünce var. Ama öyle bir şey yok. Söz geçirecek bir durumumuz yok. Hepsi kardeşimiz. Herkes Bursa'yı deplasmanda yenemez. Cezalı olmamın takımı çok fazla etkilediğini düşünmüyorum" diye cevapladı. "KAYSERİ MAÇI ÇIKIŞ OLACAK" Hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Kayserispor mücadelesine de değinen Şimşek, "Yeneceğiz. Başka bir planımız yok. B planımız yok. Sadece tek planımız var. Kayserispor maçını almak zorundayız. Çok kötü giden bir ley yok. 14 puanımız var. Ligde 5'inci takımın 16, bizim ise 14 puanımız var. Sondan 3'üncü takımın 6 puanı var. İnsanların dediği gibi takımın kötüye gitmesi gibi bir durum yok. Biz iyi yoldayız. Ama daha iyisini yapabiliriz. Kayserispor maçı bizim için çıkış olacak. Milli maç arasını iyi değerlendirip, önümüzdeki maçlara tek tek bakacağız" ifadelerine yer verdi. "ETO'O İNŞALLAH GOL KRALI OLUR" 'Kamerunlu yıldız futbolcu Eto'o'nun ligde gol krallığında Beşiktaşlı Mario Gomez ile çekişmesini nasıl buluyorsunuz?' sorusuna Şimşek, şu cevabı verdi: "İnsanlar bizi eleştiriyor. Geçen yıl Eto'o 38 maç oynamış, toplamda 6 gol atmış. Şu an 10 maç oynamış, 8 gol atmış. Eto'o hem gol atıyor, hem takıma ağabeylik yapıyor, hem de takım liderdi. İnşallah Eto'o bu sezon sonu gol kralı olur. Biz de ligi istediğimiz yerde bitiririz. Gomez ve Eto'o çok yetenekli futbolcular. Ama Eto'o'nun kariyerinde Türkiye'de hiçbir futbolcuda yok."