Antalyaspor’da 30 Haziran tarihinde Gültekin Gencer dönemi kapanmış, tarihin en genç başkanı Ali Şafak Öztürk ve yönetimi ile yola devam kararı alınmıştı. Seçim öncesi ve ilk günlerde verilen umutlu mesajlar yerini sessizliğe bıraktı. Antalyaspor yeni yönetiminin kongre sonrası yarattığı derin sessizliğin nedeni belli oldu. Başkan Öztürk’ün, göreve geldikten sonra yönetim kurulu ile toplantı yapmasına rağmen basına bir açıklama da bulunulmaması da kaosun ilk işareti olarak nitelendirildi.

40 DEDİLER 60 ÇIKTI


Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ilk şoku ibra edilen borçla yaşamıştı. Kongre öncesinde 40 milyon lira olarak ifade edilen borç, kongre gününde 60 milyon lira olarak ibra edildi. Öztürk bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ama bu rakamı da sineye çekti. Antalyaspor A.Ş’nin en büyük hissedarı Antalyaspor Kulübü Derneğinin de 60 milyon liralık borcu ibra etmesi ile borcun bu seviyede olduğu sanılıyordu.

RAPOR ŞOK YARATTI


Kongre günü ödenmesi gereken yapılandırılmış vergi borcu olan 400 bin TL’yi henüz göreve gelmemiş olmasına rağmen ödeyen Ali Şafak Öztürk’ün, çok güvendiği mali uzmanlara 4 gün boyunca kulübün tüm hesaplarını incelettiği öğrenildi. 4 kişilik ekip 4 gün 4 gece günde 20 saat mesai yaparak ilk incelemeyi tamamladı. Yapılan araştırma sonucunda asıl borcun ne 40, ne de 60 milyon lira olduğu, 90 milyon liraya kadar çıktığı belirlendi. Üstelik sezon sonuna kadar yapılacak ödemenin de 150 milyon lirayı bulduğu rapor edildi.

BUNUNLA BİTMEDİ


Yeni Başkan Ali Şafak Öztürk ikinci şoku Antalyaspor’un hemen hemen tüm gelirlerinin temlik edilerek kullanılması ile yaşadı. Önceki Başkan Gültekin Gencer’in görevi bırakmadan önce Antalyaspor’un önümüzdeki sezonki gelirlerini harcadığı ortaya çıktı. Gelecek sezonki gelirlerden toplam yapılan harcamanın 70 milyon lirayı yaklaştığı öğrenildi. İşte kalemler:

** 18.5 milyon TL tutarında süper lig ayakbastı parasının yanı sıra 11 muhtemel galibiyet parası da temlik gösterilerek harcandı.

** İddaa ve Spor Toto gelirleri temlik altında. Sezon sonuna kadar buradan gelecek tüm para temlik edilerek harcandı.

** Taraftarın aldığı ve alacağı kombine bilet gelirleri de temlik gösterilerek harcandı.

** Forma reklamları da harcanan kalemlerden biri oldu. Stat içi, tesis civarı, şehirdeki elektrik direkleri reklamları gibi bir çok reklam geliri de harcanan kalemler arasında yer aldı.

ÖZTÜRK AİLESİ KARARSIZ

Önümüzdeki sezon sonuna kadar 150 milyon liralık ödeme yapılacakken gelirin neredeyse tamamının harcanması Ali Şafak Öztürk ve ailesinde büyük şok yaşattı. Öztürk ailesinin ortaya çıkan tablo sonrası kızgın ve kararsız olduğu belirtildi. Öztürk’ün “Bizim böyle ağır bir para yükü ve finansmana girmek gibi bir niyetimiz yok. Bize söylenen rakamlar ve sistem ile şimdiki tablo çok farklı” dediği öğrenildi.

GÖZLER DERNEK’TE


Diğer yandan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır da zan altına girdi. Borcu 60 milyon lira kabul ederek ibra eden Nafiz Tanır ve yönetimi, gerçek rakamları gizlemekle suçlanıyor. Önceki Başkan Gültekin Gencer’in önümüzdeki sezonki gelirlerin kullanılmasına da göz yummakla suçlanan Tanır’ın, camiayı ve camianın önde gelen isimlerini mali tablodaki gerçekleri gizleyerek aldattığı ve bu nedenle büyük tepki çektiği öğrenildi.