Erkekler Hentbol Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Zağnos Erkek Hentbol'dan orta oyun kurucu Bozidar Nikocevic ve Bosna Hersek takımı Borac'ta forma giyen sağ kanat oyuncusu Boris Sekaric ile sözleşme imzaladı.

Kulübün açıklamasına göre, Karadağ Milli Takımı'nda da forma giyen oyunculardan 22 yaşındaki Nikocevic ile 1, 23 yaşındaki Sekaric ile de 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalyaspor Hentbol Şube Sorumlusu Hakan İrban, transferde aceleci davranmadıklarını ifade etti.

Ekonomik olarak kendilerine en uygun oyuncuları kadroya katmak için antrenör Okan Halay'ın istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten İrban, şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğrultuda Karadağ Milli Takımı'nda da oynayan çok değerli iki oyuncuyu daha Antalyaspor'a kazandırdık. Nikocevic, geçtiğimiz sezon Erkekler Hentbol Süper Lig'in en iyi orta oyun kurucuları arasında gösteriliyordu. Transfer listemizin en üst sıralarda yer alan bir oyuncuydu. Uzun süren görüşmeler sonunda ortak noktada buluştuk ve anlaştık."

"Sekaric bu sezon ligde fark yaratacak"

Sekaric'in de bu sezon ligde farkını göstereceğine inandığını vurgulayan İrban, "Sekaric, geçtiğimiz sezonlarda hem Şampiyonlar Ligi hem de SEHA Ligi'nde zorluk derecesi yüksek maçlarda forma giydi. Kanat oyuncu olmasına rağmen 1,91 metre boyu sayesinde hem savunmamıza ciddi katkı verecek hem de hücumda en önemli kozlarımızdan biri olacak." şeklinde görüş belirtti.

İrban, birer kaleci ve sol oyun kurucu alarak iskelet kadroyu oluşturacaklarını, ardından da sayısal olarak eksik gördükleri bölgelere oyuncu takviyesi yapabileceklerini kaydetti.