Antalyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

- Yaşanan problemler herkese zarar veriyor! -

Kaptan Eto'o hakkında konuşan Rıza Çalımbay, "Burada göreve başlamadan önce büyük bir krizle karşı karşıyaydım. Şu anda da aynı krizle karşı karşıyayız. Geldiğimde yine Eto’o’nun problemi vardı, transferi vardı. Eto’o kadro dışı kalmıştı. Devre arası oldu yine Eto’o’nun transfer krizleri vardı. O da öyle böyle sıkıntılı şekilde halloldu. Sonra tekrar sezon sonu yine Eto’o’nun problemleri var. Bu takıma, taraftara, yönetime, Eto’o’ya zarar veriyor. Herkese zarar veriyor. Bu olayın bir an önce çözülmesi gerekiyor. Galatasaray maçından önce bu sorunlarla karşı karşıya kalmak istemiyorum. Benim zaten takımda uğraştığım, sıkıntı yaşadığım bir sürü şeyler var. Onları kamuoyuna aktarmadan yolumuza devam ediyoruz. Onun için bu olayların da bir an önce bitmesi gerekiyor. Bitmesi gerekiyor ki ligimize, maçlarımıza dönelim. Çünkü, burada başarılı olmak istiyorum. Geçen sene ne yaptıysak aynısını yapmak istiyorum. Huzur içinde, sorunsuz şekilde çalışmak istiyorum. Saha içindeki sorunlarla uğraşırım ama saha dışındaki olayların da bu boyuta gelmemesi gerekiyor. Bunun takıma yansımaması gerekiyor." dedi.

- Eto'o'nun sorunlarını çözmesi gerekiyor! -

Eto'o'nun durumunun takım içinde de problem yarattığını belirten Çalımbay, "Kafasındaki sorunlarla maç oynayan takım kaptanının bize faydası fazla olmaz. Şu anda arkadaşımız kafasındaki sorunlarla uğraşıyor. Kendine göre sorunları vardır. Eto’o’nun bu sorunları çözmesi gerekiyor. Bizim bütün oyunculara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

- Sorunlarımızı 2 gün içinde çözmeliyiz! -

Transfer döneminin bir an önce sona ermesini istediği belirten Rıza Çalımbay, "Bu sayede herkes işine bakabilir, havaya girebilir. Bu sorunları iki gün içinde çözemezsek, lig boyunca devam edecek bir sorun." ifadelerini kullandı.