Geçen sezon TFF 1. Lig'de 21 gol atarak Göztepe'nin 14 yıllık Süper Lig özleminin bitmesinde önemli rol oynayan, bu sezon da kaydettiği 14 golle en çok konuşulan isimlerden biri olan ve dikkatleri üzerine çeken Makedonyalı başarılı golcü Adis Jahovic, sarı-kırmızılı kulübe veda etti.

Basında yer alan habere göre; Göztepe yönetimi, sözleşme uzatma konusunda anlaşma sağlayamadığı 31 yaşındaki oyuncuyu 1 milyon 500 bin Euro (7 milyon TL) bonservis bedeliyle Atiker Konyaspor'a sattı. Alanyaspor'un da istediği Makedon oyuncu Yeşil-Beyazlı takımla yıllık 1 milyon Euro'dan 2,5 yıllık anlaşma sağladı.
 
TARİHİ BİR TRANSFER
 
Göztepe tarihinin en çok gol atan oyuncusu olan Makedon futbolcunun ayrılığı sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarları da ikiye böldü. Bazı futbolseverler, yeni sözleşme yapılamadığı için yönetimi eleştirirken, bazıları ise hiçbir futbolcunun kulüpten büyük olmadığı konusunda yorumlar yaptı. Jahovic ile tarihinin en karlı satışlarından birini yapan İzmir ekibi Gözteğe, Kardemir Karabükspor'ten Poko'yu 1.4 milyon euroya almıştı.

WALLACE REIS VE DEMBA BA İMZALIYOR
 
Göztepe'nin anlaşma sağladığı Brezilyalı stoper Wallace Reis ile Senegalli yıldız golcü Demba Ba yarın sözleşme imzalayacak. Brezilyalı başarılı stoper Wallace Reis için Brezilya kulübü Gremio'dan evrak beklenirken, eski Beşiktaşlı golcü Demba Ba ise İzmir'de sağlık kontrolünden geçecek.