Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

Kulübümüz bugün Büyükşehir Belediye Stadyumu Basın Toplantı Salonu’nda İttifak Holding ile isim sponsorluğu anlaşması imzaladı.

Törene Başkanımız Hilmi Kulluk’un yanı sıra İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdere ile her iki tarafın yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Başkanımız Hilmi Kulluk “İttifak Holding geçtiğimiz yıllarda Konyaspor’umuza büyük katkılar sağlamıştı. Geçtiğimiz sezon İttifak Holding ile iştiraki bulunan firmalar formamızın sırtında, şortunda ve tribün isminde yer almıştı. Bu sene yaptığımız görüşmeler neticesinde, isim sponsorluğu noktasında İttifak Holding Konyaspor olarak devam edecektir. Bugün burada isim sponsorluğumuzun anlaşmasını imzalamak adına sizlerle bir araya geldik.
Bilindiği gibi Anadolu kulüpleri için olmazsa olmazı sponsorluklardır. Bizim sabit gelirlerimizin yanı sıra sponsorluklar kulüplerin can suyudur. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bey ile görüşmemizde kendisi seve seve isim sponsoru olacağını söyledi. Yaptığımız ziyarette Konya Valimizin katkıları da çok büyük oldu. Sponsorluk anlaşmamızın iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah, Adese’ye bol kazanç verir, anlaşmalardaki bu rakamları büyüterek gideriz. Bu arada şunu da ifade etmek istiyorum. Mehmet Bey kibarlık yaptığından ötürü söylemedi. Bu müjdeyi ben veriyim. Anlaşma süresi içerisinde, Aykut hocamızın tasvip edip onayladığı bir futbolcuyu, İttifak Holding bonservisiyle alacak ve Konyaspor’umuza hediye edecek. Son olarak, İttifak Kurulu Yönetim Başkanı ve yönetimine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her iki taraf için de hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Törende isim sponsorluğuyla ilgili düşüncelerini aktaran İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdere ise “Öncelikle yapmış olduğumuz iş birliğinin taraflara, spor camiamıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere 5 yıldır Konyaspor’umuzla ittifak içindeyiz. Bu yıl, bu güzel birlikteliğin altıncı yılı. Takımımızı desteklemeyi Konya’nın en önemli kuruluşlarından biri olarak boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Tüm paydaşları ile birlikte kenetlenirse İttifak Holding Konyaspor’umuzun çok iyi yerlere geleceğinden şüphe duymuyoruz. Biz İttifak olarak gelenekleri, değerleri olan bir kuruluşuz. Her şeyden önce Konyalıyız ve Konya’nın bir şirketi olarak şehrimiz için hayırlı olacak her türlü projenin yanında ve arkasında dururuz. Bu her zaman böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu takım, bu stat, bu ruh, bu şehrin ortak sinerjisi ve başarısıdır. Biz de bu sinerjinin bir parçası olarak her ne kadar son dönemde ülkemizde, şehrimizde ve şirketimizde iktisadi anlamda bazı zorluklar yaşanmış olsa da üzerimize düşeni yapmaktan asla geri kalmayız. İttifak Holding’de Mayıs ayında göreve geldik. Allah’a şükür ekonomik sorunları ciddi oranda çözdük, çözmeye devam ediyoruz. İttifak Holding olarak, önümüzdeki dönemde kuruluş felsefesini temel alan, kültür ve değerlerini yeniden yeşerten, kuruluş felsefesinde var olan enerjisini ekonomik başarılarla geliştiren yeni bir ittifak inşa ediyoruz. İşte bu duygu ve düşünceler ile Konya’mıza, Konyalıya, vatanımıza, milletimize ve insanlığa yeni katkılar üretirken diyoruz ki “İttifak Ettik Konyaspor’u Şampiyon Yapmaya.” Bu sözümüzü aynı zamanda tüm Konya’ya bir çağrı olarak da duyuruyoruz. Konya olarak ittifak edersek kendi değerlerimize sahip çıkarsak ben değil biz olursak daha çok kazanır daha çok sevinir, sevilir, daha çok başarırız. Bu sözün öylesine alelade değil, bir hedef olarak görülmesini temenni ediyorum. İnşallah şampiyonluğu da taraftarlarımızla birlikte kutlayacağımız günler için kenetlenelim ve yolumuza bakalım. Konyaspor’umuz sponsor olduğumuz geçmiş dönemlerde göğsümüzü kabartacak birçok başarıya imza attı. Eminiz ki değerli başkanımız Hilmi Kulluk’un başkanlığında kıymetli hocamız Aykut Kocaman’ın önderliğinde İttifak Holding Konyaspor’umuz aynı başarıları tekrarlayacak hatta üzerine çıkacaktır. Bu manada kendilerine güvendiğimizi ve her zaman destekçileri olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.
İttifak Holding Konyaspor’un kulübümüz, iyi gün kötü gün demeden takıma desteklerini esirgemeyen vefakâr taraftarımız ve Türk futbolu adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle taraftarıyla, teknik ekibiyle ve yönetimiyle ülkemizde örnek bir camia haline gelen İttifak Holding Konyaspor’umuza Cemil Usta sezonunda gönülden başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin, yar ve yardımcımız olsun” dedi.

İttifak Holding ile yaptığımız sözleşme her sezon ÜFE – TÜFE  ortalaması oranında artarak 3+2 yıl geçerli olacak.