36 yaşındaki Togolu golcü Emmanuel Adebayor, küresel salgın ilan edilen koronavirüs ile mücadele için ihtiyacı olan insanlara bağış yapmadığı konusunda eleştirilerin hedefi olurken, yıldız futbolcu bu haberlere ilginç bir şekilde yanıt verdi.

Birçok futbolcu, dünyayı etkisi altına alan salgınla başa çıkabilmek için ülkelerindeki yardıma muhtaç insanlara destek amacıyla bağışlarda bulunuyor. Ancak bir dönem Arsenal, Manchester City ve Tottenham gibi dev kulüplerin formasını giyen Adebayor, bu konuda herkesi şaşkına çeviren bir tavır sergiliyor.

Bağış yapmadığı için eleştirilmesi hakkında konuşan Adebayor şu ifadeleri kullandı; "Bağış yapmadığımı söyleyenler için net olacağım, bağış yapmıyorum. Çok basit. Togo'ya virüsü ben getirmedim. Ne yapmak istiyorsam onu yapıyorum, ne yemek istiyorsam onu yiyorum ve en önemli olan bu.''

Kendisinin Didier Drogba ve Samuel Eto'o ile karşılaştırılması hakkında da açıklama yapan deneyimli futbolcu; "Ne yazık ki Didier Drogba değilim, Samuel Eto'o da değilim. Ben Emmanuel Adebayor ve her zaman yapmak istediğimi yapacağım" ifadelerini kullandı.

2017'de Süper Lig ekibi Başakşehir'e transfer olan Adebayor, 2019'da Kayserispor'a transfer olmuştu.

Öte yandan son olarak Paraguay ekiplerinden Club Olimpia'da forma giyen Togolu golcü, Kovid-19 salgını nedeniyle liglerin askıya alınmasının ardından ülkesine dönmüş ve Benin'de karantinaya alınmıştı.

Kaynak: Mynet Spor