Almanya Bundesliga takımlarından Bayern Münih, ara transferde Serdar Taşçı’yı kadrosuna katarak büyük bir sürprize imza atarken Türk asıllı futbolcunun yeterli kapasitede olup olmadığı tartışma konusu oldu.

Savunma oyuncularından Jerome Boateng ve Javi Martinez’in sakatlıkları sonrasında defana takviye yapmak isteyen Alman devi, Spartak Moskova’dan Serdar Taşçı’yı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Futbol kariyerine Almanya’da başlayan ve uzun yıllar Bundesliga’da forma giyen 28 yaşındaki stoper, 2013 yılında 9 milyon euro’ya Stuttgart’tan Spartak Moskova’ya transfer olmuştu.

Stuttgart altyapısında yetişen ve 2006’da A takıma yükselen Türk asıllı futbolcunun, 3 yıl sonra geri döndüğü Bundesliga’da başarılı olup olamayacağı ise merak konusu.

Bayern Münih CEO’su Karl-Heinz Rummenige’nin geçen hafta “Piyasada iyi oyuncu yok, bu yüzden transfer yapmayacağız” açıklamasının ardından son dakikada Serdar Taşçı’nın transfer edilmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Serdar Taşçı’nın, Pep Guardiola’nın hızlı oyununa uyum sağlayabileceği yorumları yapılırken satın alma opsiyonuyla birlikte bir yıllığına kiralık olarak transfer edilmesi finansal açıdan da olumlu karşılandı.

Tecrübeli savunma oyuncusu Rusya’da bu sezon oynadığı 16 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi.


sporcope.com