İspanya Kral Kupası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. İlk maçta deplasmanda 2-1 galip gelen Barcelona rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid'i ağırladı. Milli oyuncumuz Arda Turan ilk 11'de başladığı mücadele büyük bir heyecana sahne oldu. Karşılaşma Luis Suarez ve Kevin Gameiro attığı gollerle 1-1 tamamlandı. Barcelona ilk maçta elde ettiği avantajla finale adını adını yazdırdı. 

Luis Suarez takımını öne geçirdi

Maça iyi başlayan Atletico Madrid olmasına rağmen 20. dakikadan sonra Barcelona oyunu dengeledi. Dengede giden oyunda ilk golü bulan ekip Barcelona oldu. Luis Suarez dakika 43'de takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

Arda Turan'a yapılan hareket sonucu kırmızı!

İkinci yarıda rakibi karşısında müthiş bir baskı kuran Atletico Madrid, Sergi Roberto'nun ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla rakibinin 10 kişi kalmasından sonra baskısını iyice arttırdı. Atletico Madrid dakika 69'da Yannick Carrasco'nun gördüğü kırmızı kartla sarsıldı. Yannick Carrasco, milli yıldızımız Arda Turan'a yaptığı hareket sonucu hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı ve ikinci sarı karttan oyundan atıldı.

Atletico Madrid'in dakika 80'de kazandığı penaltıda topun başına gelen Kevin Gameiro'nun vuruşunda top direkten dışarıya çıktı. Penaltıdan 3 dakika sonra Atletico Madrid aradığı golü Kevin Gameiro ile buldu. 

Dakika 90'da Luis Suarez ikinci sarı karttan kırmızı gördü. 9 kişi kalan Barcelona tamamen savunmaya çekildi. Atletico Madrid tek kale oynamasına rağmen maçı uzatmaya götürecek golü atamadı ve maç 1-1 tamamlandı.

Maça ilk 11'de başlayan temsilcimiz Arda Turan dakika 70'de yerine Sergio Busquets'e bıraktı.