Alexis Sanchez'in takımdan ayrılmak istediğini düşünen Arsenal, Manchester City'den gelebilecek transfer teklifine hazırlanıyor.
2016-17 sezonunda çıktığı 51 maçta 30 gol atıp 14 asist yapan Alexis, 2018'de sona erecek sözleşmesini uzatmadı. 28 yaşındaki forvet oyuncusuyla Pep Guardiola'nın takımı Manchester City ilgileniyor.

Arsenal hiyerarşisinde Alexis'in takımda kalmasına yönelik beklenti oldukça azalmış durumda.  Arsenal, Konfederasyonlar Kupası'nda forma giyen Şilili yıldız için büyük bir maaş zammının da yer aldığı yeni bir sözleşme teklifinde bulunmaya hazırlanıyorlardı fakat, şu anki durumda, kulüp oyuncunun bu teklifi dinleyeceğinden bile şüpheli. Alexis, kendisini Barcelona'ya getiren teknik adam Pep Guardiola'yla yeniden bir araya gelmek istiyor. City oyuncu için henüz resmi bir teklif yapmadı ama Arsenal, bu teklife kendini hazırlamaya başladı bile. Manchester City'nin Alexis Sanchez'i transfer edebilmek için minimum 56 milyon euro'luk bir bonservisi gözden çıkarması bekleniyor.