Avrupa futbolunda, 8 Kasım Pazar günü birçok derbi maç yapılacak. İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 12. haftasında, Roma ile Lazio başkent derbisinde kozlarını paylaşacak. Ligdeki 5 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Inter maçında sonlanan ve liderlik koltuğundan olan sarı kırmızılılar, Lazio'yu TSİ 16.00'da Roma Olimpiyat Stadı'nda konuk edecek. Roma'nın 23 puanla 3'üncülükte yer aldığı Serie A'da Lazio, 18 puanla 7. sırada bulunuyor.

"Ruhr derbisi" olarak adlandırılan dev maçta Borussia Dortmund ile Schalke 04, Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 12. haftasında karşı karşıya gelecek. Signal Iduna Park'taki puan mücadelesi TSİ 16.30'da başlayacak. Lider Bayern Münih'in en yakın takipçisi sarı-siyahlıların 26 puanı bulunurken, Schalke 04 de 20 puanla 4. basamakta takibini sürdürüyor.

İngiltere Premier Lig'in 12. haftasında Kuzey Londra derbisinde 25 puan ve averajla 2'ncilikte bulunan Arsenal, 20 puanla 5. sıradaki Tottenham'ı Emirates Stadı'nda TSİ 18.00'de konuk edecek.

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1), adını birbirine 50 km uzaklıktaki iki şehri ayıran nehirden alan Rhone derbisine sahne olacak. Ligue 1'de 12 hafta sonunda 22'şer puana sahip iki takım Olympique Lyon ile Saint-Etienne arasındaki mücadele, Gerland Stadı'nda TSİ 22.00'de oynanacak. İzmir'in iki köklü takımının mücadelesinde Karşıyaka ile Göztepe, İzmir Atatürk Stadı'nda 13.30'da karşılaşacak.

PTT 1. Lig'de 10 hafta sonunda Göztepe 15 puanla 6'ncı, sezona istediği gibi başlayamayan Karşıyaka da 9 puanla 15'inci sırada yer alıyor.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 12. haftasında ise ülke futbolunun klasik olarak adlandırılan Feyenoord-Ajax maçı oynanacak. Ligin ilk 2 sırasındaki takımların mücadelesinde, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi 28 puanlı lider Ajax, kendisini 3 puan geriden takip eden Feyenoord'a konuk olacak. Rotterdam kentindeki de Kuip Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 15.30'da başlayacak.