Arjantinli genç bir futbolcunun etik ilkelere aykırı olarak Velez'den transferedilmesi nedeniyle Arjantin kulübünün CAS'ta açtığı davada karar aşamasına gelindi.

Pep Guardiola'nın yaz döneminde en az 3 transfer yapmayı umduğu ancak olası CAS kararı sonucu transfer yasağı gelebileceği belirtiliyor.Genç oyuncu Garre'nin 15 yaşındayken transfer dedikoduları başlamşı ve oyuncu 16 yaşına bastığında transfer edilmişti.

Velez kulübü 'çocuk' sayılan futbolcunun kandırılarak transfer edildiğini öne sürdü.CAS'ın Manchester City'ye 2 transfer dönemi yasak getirmesi bekleniyor..

Manchester City oyuncunun İtalyan pasaportu olduğunu savunurken AB ülkeleri arasında 16 yaş transferi yapılabildiğini belirtiyor.

Velez kulübü oyuncunun İtalyan pasaportu olsa da Arjantin'de oynadığı ve Arjantin pasaportu da bulunduğu belirterek Arjantin'den İngiltere'ye 18 yaş altı futbolcu tranfserinin etik ilkelerin ihlali anlamına geldiği savunuyor.

Telegraph gazetesi ise CAS'ın City'yi aklayacağını iddia etti. Gazete CAS'ın kararını verdiğini ve bunu City'ye bildirdiğini öne sürerken önümüzdeki günlerde bu kararın kamuoyuna açıklanacağını savundu. Haberde Velez'in temyiz hakkının bulunduğuna da dikkat çekildi. Manchester City transfer yapabilmek için bu kararı bekliyor.


Kaynak: CNNTürk