Türk futboluna son dönemlerde yaptığı katkılarla adından söz ettiren Altınordu'nun ülke futboluna son hediyesi Berke Özer oldu.

AVRUPA KULÜPLERİNİN GÖZÜ ONDA

Goal Türkiye'nin edindiği bilgilere Altınordu'nun Türk futboluna kazandırdığı son isimlerden olan 16 yaşındaki kaleci Berke Özer'i birçok Avrupa kulübünün transfer etmek istediği ve kulübüyle görüşmelere başladı. Manchester City başta olmak üzere Red Bull Leipzig, Bayer Leverkusen ve Freiburg'un da yakından takip ettiği Berke, bu sezon ilk kez profesyonellik duygusunu tatmış ve Altınordu'da A takıma çıkma başarısı göstermişti.

BERKE ÖZER KİMDİR?

Bu sezon yaptığı çıkışla adını duyuran Berke Özer, 2000 yılında İzmir'de doğdu ve şu anda 16 yaşında olmasına rağmen hem fiziği hem de başarısı ile Altınordu A Takımı'na kadar yükselmiş durumda. 2013 yılında Bucaspor altyapısından Altınordu'ya transfer olan Berke, Altınordu altyapısının kurucusu Seyit Mehmet Özkan'ın Türk Futbolu'na hediye ettiği son isimlerden. Henüz 16 yaşında olmasına rağmen Avrupa kulüplerine transferi olması mümkün olmayan Berke Özer'in gösterdiği performans Türkiye sınırlarını çoktan geçmiş durumda.

11 KEZ FARKLI YAŞ GRUPLARINDA MİLLİ OLDU

Henüz 16 yaşında olan Berke, genç milli takımlarda farklı yaş kategorilerinde 11 kez milli oldu. UEFA Gençlik Ligi'nde bu sezon 2 maça çıkan Berke Özer, çıktığı 2 maçta 3 gol yedi ve 180 dakika sahada kaldı.