La Liga devi Barcelona'da kara bulutlar gitmek bilmiyor. Üst üste gelen kötü skorların ardından faturayı Ronald Koeman'a kesen Katalan devi Hollandalı teknik direktörü görevden almıştı.

Yeni teknik adam arayışlarını devam ettiren Barcelona'da birkaç isim gündemde fakat öncelikte Xavi Hernandez var. Barcelona, kendi efsanesini göreve getirmek için bütün koşullara hazır. Lakin Xavi'nin Al Sadd'daki sözleşmesi devam etmekte. 

Barcelona, Al Sadd ile sözleşmesi süren Xavi ile çoktan iletişime geçti. Katalan devi kulübüyle de temas halinde.

AS gazetesinin iddiasına göre Barcelona, Al Sadd ile görüşmesine karın Katar cephesi Laporta'yı Doha'ya istiyor.

İddiaya göre Katar ekibi karşı tarafın saygısını hissetmek için birebir görüşme dışında herhangi bir konuda onayda bulunmak istemiyor. Bu sebepten ötürü Laporta'nın Doha'ya gitmesi gerekmekte.

Xavi'nin kontratında tazminat maddesi bulumakta. Bu sebeple Barça cephesi Katar ekibine karşı hassas davranmak zorunda. Btütün bu gelişmeler ışığında Laporta'nın Doha'ya gitmek için Katar ekibinn üst düzey yöneticilerinden randevu alacağı iddia edildi.

Xavi'nin Al Sadd'daki sözleşmesi  devam etmekte ve İspanyol çalıştırıcı kontratı  devam ederken kulüpten ayrılır ya da bir başka kulübe imza atarsa Al Sadd'a tazminat ödemek zorunda kalacak.

Barcelona bu maddedeki tazminat bedelini ödemek yerine farklı bir seçenekle işi sonuçlandırmak amacında. İddiaya göre Katalan devi, Al Sadd'a Xavi karşılığında hazırlık maçı teklifinde bulunacak. Böylece Barcelona, Doha'da Al Sadd ile bir ya da birden fazla hazırlık maçı oynayacak.

KAYNAK: NTV SPOR.