İçlerinde daha önce Türkiye'de de forma giyen Wesley Sneijder, Robin van Persie ve Samuel Eto’o'nun da bulunduğu pek çok isim yeşil sahalara veda etti. 

Futbolu bırakıp hayranlarını üzen oyuncular arasında Xavi, Petr Cech, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Fernando Torres, David Villa, Diego Forlan, Claudio Marchisio, Patrice Evra, Andrea Barzagli, Peter Crouch, John O'Shea, Ashley Cole ve Julio Baptista gibi futbolcular yer alıyor.

Yolu Türkiye'den geçen yıldızlar veda etti

Bu yıl emekliye ayrılan sporcular arasında bir dönem Galatasaray forması giyen yıldız oyuncu Wesley Sneijder, Fenerbahçe forması giyen Van Persie ve Antalyaspor ile Konyaspor'da oynayan Samuel Eto’o yer aldı.

Profesyonel kariyerine, 2002'de altyapısından yetiştiği Ajax'ta adım atan Wesley Sneijder, Real Madrid, Inter, Galatasaray, Nice ve El-Gharafa kulüplerinde de oynadı.

2013'ün ocak ayından 2017 yazına kadar Galatasaray'da top koşturan Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımla 2 lig, 3'er Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 8 kupa sevinci yaşadı.

Hollanda Milli Takımı formasını 134 maçla en fazla giyen futbolcu unvanını taşıyan Sneijder, 35 yaşında yeşil sahalara veda etti.

Futbola 1997 yılında Excelsior altyapısında başlayan Van Persie ise, Feyenoord, Arsenal, Manchester United ve Fenerbahçe'de forma giydi. Bu kulüplerde toplam 592 maça çıkan Hollandalı forvet, 273 kez rakip fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe'de 2,5 sezon forma giyen yıldız oyuncu, burada oynadığı 87 resmi maçta 36 gol atmayı başardı.

Hollanda Milli Takımı'nda 50 gol ile en fazla fileleri havalandıran futbolcu unvanına sahip olan Van Persie, Fenerbahçe'den transfer olduğu eski takımı Feyenoord'da futbolu bıraktı.

Kariyeri boyunca Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi dev kulüplerde forma giyen ve kariyerine 25 kupa sığdıran Afrika futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldız futbolculardan Samuel Eto'o, Türkiye'de Antalyaspor ve Konyaspor'un formasını giydikten sonra Katar'a transfer olmuştu.

Barcelona formasıyla 2006 ve 2009'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zirveye çıkmayı başaran Kamerunlu futbolcu, bu kupayı 2010 yılında da Inter ile kazanmayı başarmıştı.

Kamerunlu yıldızın, Süper Lig kariyerinde 89 maçta attığı 50 golün yanı sıra kariyeri boyunca 718 maçta 359 golü bulunuyor.

Samuel Eto'o, aralarında Şampiyonlar Ligi ve Afrika Uluslar Kupası da olmak üzere toplam 25 kupa kazandı.