İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus'un emektar kalecisi Gianluigi Buffon, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'den övgüyle bahsetti.

İngiliz basınına konuşan Buffon, 6 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda Barcelona ile Juventus arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Arjantinli yıldız Lionel Messi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yıldız golcünün çok formda bir sezon geçirdiğini belirten 37 yaşındaki Buffon, "Messi, insanlarla futbol oynamayı seven dünya dışı bir canlı. Umarım onu 6 Haziran'da dünyaya döndürür ve insanlaşmasını sağlarız" ifadelerini kullandı.

Takım arkadaşları Brezilyalı Neymar ve Uruguaylı Luis Suarez ile Messi'nin performansının daha da arttığını vurgulayan İtalyan kaleci, "Bence Barcelona, dünyanın en güçlü atak hattına sahip takımı. Kokutucu derecede iyi hücum yapıyorlar ama bizim de bazı silahlarımız var. Onları durdurmaya gücümüz yetmez ama belki engelleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona'nın hücum üçlüsü, bu sezon toplamda 120 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu sezon 58 kez gol atarak takımının lig ve İspanya Kral Kupası'na uzanmasında başrolü oynayan Messi, "Devler Ligi"nde gol atması halinde yeni bir rekora daha imza koyarak, oynadığı son 3 finalde fileleri havalandıran tek futbolcu olacak.

AA