Hiçbir zaman antrenman kaçırmadığını ve istenileni yaptığını söyleyen Çağlar Söyüncü, "Oynadığımda da oynamadığımda da elimden geleni yapıyordum. Harry'nin gitmesiyle şans buldum ve iyi değerlendirdim" dedi. 

"-Yeni Maguire- etiketi seni etkiliyor mu? sorusuna 23 yaşındaki oyuncu, "Sezon başında Maguire gittikten sonra onun yerine oynamak baskılıydı. Dünyanın en pahalı stoperi ve takımınız size güvendiği için stoper almıyor. 80 milyon pound'a transfer olan birinin yerine oynuyorsunuz. Tabii ki de baskı oldu ama o özgüveni yakaladığımız için, üstesinden geldiğime inanıyorum" yanıtını verdi. 

Takım olarak da iyi olduklarını ve üst sıralarda yer aldıklarını kaydeden Çağlar Söyüncü, kariyeriyle ilgili olarak, "Buralara kadar geldik. 19 yaşında iken 3 büyüklerden teklif geldi. Freiburg'dan teklif geldi ve risk vardı ama bunu tercih ettim. TFF 1. Lig ve Bundesliga çok farklı. Riskliydi ve şansımı denemek istedim. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadım. Orada da hocamız zaman geçtiktçe sana forma şansı vereceğim dedi. En iyi şekilde çalıştım. Maçlar başlamadan önce stoperin sakatlanması şansım oldu. Hocamız benimle paylaştı. 2 sezon boyunca çoğunlukla oynadım" diye konuştu. 

"PLAYSTATION'DA OYNATTIĞIM OYUNCULARLA OYNUYORUM"
Premier League'e alıştığını vurgulayan Çağlar Söyüncü, "Biz Manchester maçında iyi oynadık, zorlanmadım. Cyrtsal Palace maçında iyi değildik daha çok zorlandım. Çok kaliteli oyuncular var. PlayStation'da oynattığım oyuncularla birlikte oynuyorum. Onlarla aynı seviyede olduğunu hissettiğiniz anda iyi konsantrasyonla birlikte ekstra bir zorluk olduğunu düşünmüyorum. Liverpool bu sene muazzam bir başlangıç yaptı ve 30. haftaya geldik. Biz takım olarak bu sene iyi işler yaptık. Bu takımdaki genç oyuncular için de motivasyon oldu. Bazı maçlarda erken gol yiyorduk ama maçı çevirebileceğimizi düşünüyorum. Özgüven olduktan sonra seri de öyle geldi. Everton maçında ilk yarı 1-0 bitti, sanki biz önde gibi hissediyorduk. Son dakikada galip geldik ama bunu biliyorduk" ifadelerini kullandı. 

"ÇOĞUMUZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA İLK KEZ GİDECEĞİZ"
Milli takımı da değerlendirmesi istenen defans oyuncusu şöyle konuştu; "Milli takımda da iyi bir süreç oldu. Güzel bir periyot geçirdik. Çıkacağımızı biliyorduk. Fransa maçına da aynı konsatrasyonla çıktık. Grubu 3 gol yiyerek bitirdik. Bizim için çok iyi. Her şerde bir hayır var. Cenk ağabey, Yusuf gibi eksiklerimiz vardı. Abdülkadir Ömür, Yusuf, Merih, Ozan. Arkadaşlarımız 10 maçlık periyotta bize çok katkı sağladı. Bu sene olsaydı onlar oynayamayacaktı. Bizler için üzücü olacaktı. Allah nasip ederse çoğumuz Avrupa Şampiyonası'na ilk defa gideceğiz. Her şerde bir hayır vardır. İnşallah bu salgın en hızlı şekilde sonuçlanır. Şu an en önemlisi kurallara uymamız, evde kendimize bakmamız."

Milli Takım'da Merih ile iyi bir ikili oluşturdukları yorumu üzerine de Çağlar Söyüncü, "Merih'le ikimiz aynı karakterler olsak belki bu kadar iyi oynayamazdık. Maç içinde de bir pozisyon gereği onun duygularını belli etmesi, benim etmemem gerekiyor" dedi. 

Leicester City'yi değerlendiren Çağlar Söyüncü, "Harry (Maguire) de Dünya Kupası'nda oynadı. Evans ve Morgan da vardı. Diğer stoperler de kaliteli. Evans 9 sezon Manchester United da oynadı. Leicester City'de de geri 4'lü Evans dışında genç. Ondan çok şey öğreniyoruz. Bir hata yaptığımızda onu nasıl karşılayacağımızı gösteriyor. Eksik bir şey yaptığımızda maç içinde fırsat bulursa anlatıyor. Olmazsa devre arasında ya da maç sonunda söylüyor." diye konuştu. 

TRANSFER İDDİALARI
Leicester City ile 3 yıllık daha sözleşmesi olduğunu kaydeden Çağlar Söyüncü, "Şu an bir yere gitmemin doğru olacağını düşünmüyorum. İyi bir sezon geçiriyorum. Her şeyden önemlisi, daha öğrenecek çok şeyim var. Ben ve kulübüm hazır olduğunda bana teklifle gelirse, ona göre teklifi değerlendiririm. Basamak basamak gitmek çok önemli. Ben stoper mevkiinde oynuyorum. Hücum oyuncusu her maç oyuna girebiliyor. Ancak geri dörtlü çok nadir bozuluyor. Her şeyi göze alarak giderim" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: NTV SPOR