Barcelona'nın defansın sağına yapacağı transfer için listesine aldığı oyunculardan olan Azpilicueta, Chelsea'de kalmak istediğini ve taraftarların kendisine olan sevgisinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
The Guardian'a açıklamalarda bulunan İspanyol bek, ''Gerçek şu ki sadece Chelsea'yi düşünüyorum ve burada sevildiğimi hissediyorum. 5 yıldan beri burdayım ve çok kısa bir süre önce sözleşmemi uzattım.'' dedi. 

''HEM ŞEHRE HEM DE ÜLKEYE ALIŞMIŞ DURUMDAYIM''
Barcelona'nın kendisine olan ilgisinin sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Azpilicueta, ''Barcelona'nın sizi istemesi, iyi oynadığınız anlamına gelir. Geride kalan sezonda bu hikayeyle ilgili açıkçası bir şey duymadım. Şu an her şey yolunda gidiyor ve Premier Lig'in zirvesindeyiz.'' şeklinde konuştu.
Londra'da yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen İspanyol oyuncu, ''Burada hem insan hem de oyuncu olarak geliştim. Uzun süredir buradayım. Hem şehre hem de ülkeye alışmış durumdayım. Burada bir düzen kurdum. İngilizce'yi de tam anlamıyla öğrendim. Ailem de burada olmaktan dolayı çok mutlu. Şu andaki tek düşüncem Chelsea ile devam etmek. Başka bir planım yok.'' diyerek olası transfer söylentilerini de umursamadı.
Bu sezon Chelsea formasıyla Premier Lig'de 28 maça çıkan Cesar Azpilicueta, 1 asist yaptı.