Katalan ekibinin üç farkla kazandığı ilk maçın ardından dört farklı yenilerek elendiği tarihi maçın hakemi olan Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte otoritelerden tam not aldı. 

42 yaşındaki Çakır, Avrupa'da son 10 yıla damgasını vuran birkaç hakemden bir tanesi oldu. Avrupa Ligleri'nde ilk önemli görevini 2009-2010 sezonunda Avrupa Ligi yarı final rövanşında Fulham-Hamburg maçıyla yerine getiren Türk hakem, o tarihten sonra birçok önemli karşılaşmada düdük çaldı. UEFA'nın vazgeçemediği isimlerden olmayı başarırken, kıta çapında son 10 yıla damgasını vurdu. 

Cüneyt Çakır o tarihe kadar bir numaralı kupada en üst düzey maçını, Nou Camp'ta Barcelona ile Chelsea arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında yönetti. 2014-15 sezonu hakemlik hayatının zirvesi oldu. İtalya'nın Juventus ile İspanya'nın Barcelona takımları arasında oynanan ve Barça'nın 3-1 kazanarak şampiyon olduğu Şampiyonlar Ligi final maçının hakemiydi. 

10 yıla damga

Şampiyonlar Ligi 2015-16 sezonu, kendisine ne kadar çok güvenildiğini göstermesi açısından önemli bir sezondu. UEFA elit hakemleri içerisindeki Çakır'a iki yarı final birden verdi. 26 Nisan'daki Manchester City yarı final ilk maçında sahaya çıkmasından bir hafta sonra bu kez Bayern Münih-Atletico Madrid yarı final rövanş karşılaşmasında görev aldı. Son olarak önceki gece İngiltere'de düdük çaldığı karşılaşma ile birlikte Çakır, son 10 yılda Avrupa'nın bir ve iki numaralı kupasında 1 finalin yanı sıra; 8 yarı final maçının da hakemi olmayı başardı. 

FIFA'nın da gözdesi 

Cüneyt Çakır sadece Avrupa'da değil; kıta dışında da önemli görevler aldı. EURO 2012'de Ukrayna'da oynanan Portekiz-İspanya yarı finali, aynı sene Japonya'da oynanan Corinthians-Chelsea FIFA Kulüpler Dünya Kupası final maçında da tercih edilen isimdi. 

Brezilya'nın ev sahipliğindeki 2014 Dünya Kupası kadrosuna alındığında 40 yıl sonra dev organizasyonda düdük çalacak ilk Türk hakem olurken, turnuvanın yarı finalinde Hollanda-Arjantin karşılaşmasında görev alarak, Dünya Kupası'nda en üst noktalardan birini gördü. Rusya'nın ev sahipliğindeki son Dünya Kupası'nda ise bir diğer yarı final olan, Hırvatistan-İngiltere mücadelesini yönetti.



Kaynak: Milliyet