Premier Lig tarihinde kırılmadık rekor bırakmayan Manchester City'de David Silva belirsizliği yaşanıyor. Tottenham maçına ilk 11de başlaması beklenen ve bu sezon City'nin oynadığı bütün Premier Lig karşılaşmalarında ilk 11de başlayan David Silva, maçtan hemen önce kadrodan çıkarıldı. Hocası Guardiola, oyuncunun "kişisel sebeplerden" dolayı kadroda olmadığını söyleyip başka bir açıklama yapmadı. Maçı 4-1 kazanan City'de De Bruyne'nin, attığı golden sonra eliyle 21 -David Silva'nın forma numarası- yapması kafalarda soru işareti yarattı.
 Sam Lee isimli City muhabiri de David Silva'nın sorununun ne olduğunu öğrendiğini fakat kendisinin söyleyemeyeceğini, en yakın arkadaşlarının söylemesi gerektiğini açıkladı. Takım kaptanı Fernandinho, Benjamin Mendy, Yaya Toure, Kyle Walker gibi takımın yıldız isimlerinin de bu önemli galibiyeti David Silva'ya armağan etmesi futbolseverleri olabilecek en kötü ihtimale karşı hazırladı.
 Maçtan önce Silva'nın baba olması beklendiğinden, karısına veya doğacak çocuğuna kötü bir şey olması en yüksek ihtimal gibi gözüküyor. Bunların yanı sıra David Silva'nın kanser olduğu iddiaları da var. Bazıları ise yıldız futbolcunun ölmüş bile olabileceğini söyledi. Kulüpten resmi bir açıklama yapılmaması bu olasılıkları arttıracak gibi gözüküyor.