Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası sahibi 38 yaşındaki eski İspanyol futbolcu David Villa, ses getiren bir skandalla gündeme geldi.

Son olarak Japonya'da Vissel Kobe'de forması terleten İspanyol eski milli oyuncunun ABD'de oynadığı dönemde bir kulüp çalışanına tacizde bulunduğu öne sürüldü. O dönem New York City'de stajyer olarak görev alan Skyler adlı çalışan, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Villa'nın kendisini taciz ettiğini şu ifadelerle belirtti; 

"New York City'de yaşadığım taciz o kadar kötüydü ki şu an profesyonel spor beni korkutuyor. Spor alanında kalmak bana korku veriyor. Tüm kariyerimi değiştiriyorum çünkü bana yaptıkları bu aşağılık şey hayallerimi mahvetti"

İşte Skyler adlı çalışanın o tweetleri;

"Bu stajı bulduğumda hayatımın imkanını yakaladığımı zannetmiştim. Yaşadığım şey ise David Villa'nın her lanet günde bana dokunması oldu. Patronum ise bunun harika bir komedi malzemesi olduğunu düşünüyordu. Günün birinde hikayelerini yüksek bir sesle anlatan yeterince cesur kadınlar, benim kahramanlarım."

"Okşandığımı, dalga konusu olduğumu ya da arkadan dürtüldüğümü bilerek, bunu her gün apaçık belli etmiyormuşum gibi bir algının oluştuğu bir işte, ikide bir bana korkunç bir tutum sergilediğimi söylemeleri de komik bir durum."

Öte yandan kariyerinde Sporting Gijon, Zaragoza, Valencia, Barcelona, Atletico Madrid, Melbourne City ve Vissel Kobe gibi takımların formalarını giyen David Villa, Amerikan temsilcisinde 4 sezon oynadı.

2019/20 sezonunun 38 yaşındaki eski futbolcu Villa, MLS ekibi New York City ile 117 maça çıktı ve 77 gollük performans sergiledi.

İspanya Milli Takımı'nda ise toplam 98 kez forma giyen oyuncu, bu maçlarda 59 gol ile takıma katkı sağladı.

Kaynak: Mynet Spor