Umut veren gelişme!
Bu arada Emiliano Sala'nın uçağının radardan kaybolduğu bölgede bulunan İngiltere'ye bağlı Guernsey eyaletinin güvenlik güçleri resmi Twitter hesapları üzerinden umut veren bir açıklama yayımladılar.

Guernsey polisi, yapılan arama çalışmalarında 4 ihtimal üzerinde durulduğunu belirtirken bunları şu şekilde sıraladı:

1) Uçak başka bir yere indi ancak iletişim sağlanamadı.

2) Uçak suya iniş yaptı ve yolcular oradan geçen bir gemiyle kurtarıldı ancak iletişim sağlanamadı.

3) Uçak suya iniş yaptı ve yolcular, uçakta bulunduğunu bildiğimiz cankurtaran sandalına bindi.

4) Uçak suya düşüp parçalandı ve yolcular da suya düştü.

Yapılan açıklamada arama ekibinin üçüncü ihtimal üzerinde durduğu ifade edildi.

Emiliano Sala'nın son ses kaydı

Arjantin'de yayım yapan Ole gazetesi, 28 yaşındaki golcünün izine hâlâ rastlanılamayan uçaktayken arkadaşlarına WhatsApp üzerinden gönderdiği sesli mesajların kaydını yayınladı. İşte Sala'nın kayıtlara geçen son sözleri:

"Merhaba kardeşler, nasılsınız çılgın insanlar? Kardeş, ben gerçekten çok yorgunum. Nantes'ta pek çok işlem yaptım ve bir türlü bitmedi, bir türlü bitmedi, bir türlü bitmedi!

Şu an parçalara ayrılacakmış gibi duran bir uçaktayım ve Cardiff'e doğru gidiyorum. Çok çılgınca. Yarın başlıyoruz ve öğleden sonra yeni takımımla antrenmana çıkacağım çocuklar.

Nasılsınız gençler? Her şey iyi mi? Eğer benden 1,5 saat içinde haber alamazsanız beni bulmaları için birilerini göndereceklerinden emin değilim. Korkmaya başladım."

Manş Denizi nerede?

Manş Denizi, Büyük Britanya Adası’nı Fransa’dan ayırır, Atlas Okyanusu ile Arktik Okyanusu’ni birleştirir. Uzunluğu 563 km (350 mil), en geniş yeri ise 240 km’dir (150 mil). Deniz oldukça sığdır. Ortalama derinlik 63 metre kadardır.

Dover boğazı (Strait of Dover) kanalın en dar kısmıdır. Dover’den Cap Griz Neze sadece 34 km (21 mil) dir. Manş Denizinin doğu ucunda yer alır ve Kuzey deniziyle karşılaşır. Antik Roma hegemonyası döneminde kanal Latince Oceanus Britanucus olarak biliniyordu. Daha sonra British Sea İngiliz Denizi olarak adlandırıldı. Victoria zamanında kanal ayrıca Gümüş hat olarak da biliniyordu. William Camden, Britannica (1586) da İngiliz Denizi olarak isimlendirildiğini fakat ayrıca İngiliz denizciler tarafından kanal olarak adlandırıldığını söyler. Yaklaşık 1450’deki haritada kanal, İngiliz Kanalı Canalites Anglie olarak adlandırılır.

Kanal derinliği Dover ve Calais arasında 45 m dir. Buradan doğu tarafına doğru deniz sığlaşmaya devam eder. Broad Fourteens de yaklaşık 26 metredir. Kanalda, Fransa’ya yakın olan kısımda adalar yer alır. Scilly Adaları, Birleşik Krallık ve Ushant Fransa’da kanalın sonunun batı ucunda yer alır.

Kaynak: Fotospor