Fenerbahçe’nin geçtiğimiz günlerde İstanbul’a getirdiği ve dün resmi olarak 3 yıllık sözleşme imzaladığı Alman yıldız Max Kruse’nin transferi Almanya’da geniş yankı uyandırırken; 31 yaşındaki yıldızın son olarak formasını giydiği Werder Bremen’in efsane ismi Marco Bode, hem oyuncu hem de sarı-lacivertli kulüple ilgili önemli ifadelerde bulundu.

Almanya’nın ünlü gazetesi Bild 1989 yılında geldiği Werder Bremen’in 13 sezon forma giydikten sonra futbolu yine bu kulüpte bırakan Marco Bode, Kruse'nin Fenerbahçe'ye transferi sonrası açıklama yaptı.

Bundesliga temsilcisinde halen denetim kurulu başkanı olan Bode, Max Kruse ile çok güzel anılarının olduğunu belirtti ve “Burada kalmasını çok isterdik. Fenerbahçe onun hayalindeki kulüp mü bilmiyorum. Ancak bu onun tercihidir. O yüzden bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ben de 30 yıl önce Fenerbahçe’den teklif almıştım ama kabul etmemiştim. Türkiye ligi bana göre değildi. Fakat İstanbul ilginç bir şehir” ifadelerini kullandı.

Aktif futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak hücumun kanatlarında forma giyen Bode, Werder Bremen ile 485 resmi maça çıkarken 135 gol atmış, 66 asist yapmıştı.

Max Kruse, Werder Bremen ile 94 resmi maça çıkarken 35 kez ağları havalandırdı, 31 de asist yaptı.