Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın teknik direktörlük yaptığı dönemde A takım ile idmanlara çıkan Merih Demiral, ardından kulüpten bedelsiz olarak ayrılarak Portekiz'in yolunu tutmuştu. Oyuncunun şimdiki değeri ise dudak uçuklatıyor. 

Basında  yer alan habere göre Fenerbahçe'den bedelsiz olarak Portekiz ekibi Alcanense'ye transfer olan, ardından da Sporting Lizbon'un B takımına geçen Merih Demiral, geçtiğimiz aylarda kulübüyle 5 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Sporting, Merih'in sözleşmesine "45 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesi ekletti.

1.92 boyundaki ve 19 yaşındaki stoper, kısa süre Sporting'in U19 takımında oynadıktan sonra B takımıyla forma giymeye başladı. Merih, aynı zamanda Sporting'in A takımıyla da idmanlara çıkıyor.

Haberde, Sporting teknik direktörü Jorge Jesus'un Merih'le özel bir görüşme yaptığı ve genç oyuncunun süre alabilmesi için Portekiz 2. Ligi'nde mücadele eden Sporting'in B takımında oynayacağını, gelecek sezon ise A takımında oynamaya başlayabileceğini kendisine ilettiği belirtildi.

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu da, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Geleceğin ekibini kuracağız. Sporting forması giyen Merih Demiral da bu oyuncular arasında" diyerek, Merih'e olan güvenini açıklamıştı. Merih aynı zamanda Türkiye U21 takımında da forma giyiyor.