Manchester United denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ryan Giggs, 29 yıl sonra kulübüne veda etmeye hazırlanıyor. Takımın yeni menajeri Jose Mourinho’nun teklifini kabul etmeyeceği belirtilen Galli futbol adamı, 14 yaşında girdiği Manchester United’dan 42 yaşında ayrılıyor.

İngiltere Premier Lig ve dünya futboluna 90’lı yıllarda damga vuran Manchester United’ın en önemli figürlerinden biri olan Ryan Giggs, yıllarını geçirdiği takımı ile yollarını ayırıyor. David Beckham, Garry Neville ve Paul Scholes ile birlikte kulübün genç akademisinde yetişip, Sir Alex Ferguson ile tatmadığı başarı kalmayan Galli futbolcu, yeni sezonda başka denizlere yelken açmayı hedefliyor.

TEKLİFİ KABUL ETMEYECEK
Manchester United formasını 963 kez giyerek kulüp rekorunu elinde bulunduran Giggs, futbolu bıraktıktan sonra da yetiştiği kulübe hizmet etmeye devam etti. Ferguson’un ayrılmasının ardından takımın başına geçirilen David Moyes ve Louis van Gaal’in yardımcısı olarak görev yapan 42 yaşındaki futbol adamı, Mourinho’nun kendisine teklif edeceği antrenörlük teklifini kabul etmeme kararı aldı. Daha düşük bir pozisyona imza atmak istemeyen Giggs’in, menajer olarak yoluna devam edeceği belirtildi.

İsmi Manchester United ile özdeşleşen Giggs, ‘Kırmızı Şeytanlar’ forması ile 13 Premier Lig şampiyonluğu, 4 FA Cup, 4 League Cup zaferinin yanı sıra 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 Intercontinental Kupası ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası kaldırma başarısını kazandı.

RYAN GIGGS KİMDİR?
Futbola Manchester sokaklarında top oynarken keşfedilmesi sonucu Manchester City altyapısında başlamıştır. Bu takımın altyapısında iken Manchester United menajeri Alex Ferguson genç futbolcunun evine gitmiş ve ailesini ikna ederek kendi takımının altyapısına almıştır. O tarihten beri başka bir takıma transfer olmadan kariyerini aralıksız Manchester United’da geçirmiştir.

Galler Milli Futbol Takımı ile ilk maçını 1991 yılında oynamıştır. 2006 yılı sonuna kadar 60 kez milli formayı giymiş ve 14 gol atmıştır. 2008-2009 sezonunda İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği, Manchester United’ın futbolcusu Giggs’i, İngiltere’de Yılın Futbolcusu ilan etmiştir.