Yolu Türkiye'den geçen yıldızlardan birisi olan Giuliano'nun Körfez macerası son buluyor. Kariyerini Suudi Arabistan Ligi takımlarından All Nassr'da devam ettiren 29 yaşındaki Giuliano de Paula kıta değiştirme kararı aldı...

2009-10 sezonlarında Brezilya Serie A ekibi Internacional'de gösterdiği performansla futbol piyasasına giriş yapan Giuliano, 86 maçta 20 kez gol sevinci yaşamayı başardı.

2010 yılında bir de Libertadores Kupası şampiyonluğu yaşayan Brezilyalı orta saha oyuncusu 2011'deki durağı ise Dnipro oldu. Bu transferde; Brezilya ekibinin kasasına 11 milyon Euro'luk bir meblağ girdi.

Devre arasında; Ukrayna'ya transfer olan Giuliano, 11 maçta skora katkı yapamadı. Dnipro formasını yaklaşık 3 yıl terleyen yıldız oyuncu, toplam 108 maça çıktı.

GOL VE ASİSTTE ÇİFT HANELERDE

Rakip fileleri 9 kez sarsan Giuliano 18 asistlik de performans sergiledi. 2014'de ülkesi Brezilya'ya dönme kararı alan Giuliano, 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Gremio'ya transfer oldu. Yeni durağında 75 maça çıkan 10 numara, 11 kez gol sevinci yaşayıp 10 da asist üretti.

İlk yurt dışı transferini Ukrayna'ya yapan 29 yaşındaki oyuncu, ikincisini de komşusuna yaptı. Rusya'nın güçlü ekibi Zenit'e 7 milyon Euro'ya transfer olan Giuliano, 42 müsabakaya çıkıp 17 kez gol sevinci yaşadı. 13 de asist yapan Brezilyalı 10 numara, Internacional, Dnipro ve Gremio'nun ardından forma giydiği 4. kulüpte de gol ve asistte çift haneleri bulmayı başardı.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, 2017-18 sezonun devre arasında Rusya Premier Lig ekibi Zenit'ten 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Giuliano'ya Çubuklu formayı giydirdi.

Brezilyalı orta saha 37 mücadelede 16 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. 2018-19 sezonun devre arasında All Nassr'a 10,5 milyon Euro'ya transfer olan Giuliano yeniden ülkesine dönmenin hazırlıklarını yapıyor.

29 yaşındaki oyuncu, Brezilya'dan son ayrıldığı kulüp olan Gremio ile transfer görüşmeleri yaptığı öne sürüldü. Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden All Nasr'da kaptanlık mevkiisine kadar yükselen Giuliano, ailesi ve sevdiklerinin yanına dönme kararı aldı. Bir türlü Suudi Arabistan'daki yaşama adapte olmayan Brezilyalı eski kulübü Gremio ile görüşmelerini sürdürüyordu.

Brezilya takımıyla anlaşmaya varan 10 numara, Gremio ile All Nassr'ın anlaşmasını bekliyor...

Kaynak: Asist Analiz