Almanya futbolunun önemli isimlerinden Paul Breitner, Pep Guardiola'nın Manchester City'yi kısa sürede başarılı bir takım haline getiremeyeceğini savundu.

Bayern Münih'le sözleşmesini uzatmama kararı alan ve gelecek sezondan itibaren Manchester City'yle anlaşan Guardiola, dünya futbolundaki dengeleri sarsmış durumda.

Fakat Breitner, Katalan teknik adamın City'de benzer başarıları yakalayacağını düşünmüyor.

"Pep, Manchester City'nin Avrupa'da dominant bir takım olması için gereken tüm oyuncuları satın alamaz. Orta kalite oyuncuları 15 milyon avroya, ya da 60 milyon avroya alabilirler ama kaliteleri yükselmeyecek. En az dört beş yıl beklemeleri lazım. Şimdi 19 yaşında olan bir yıldızın olgunlaşması ve sahne almasıyla belki yetenekli bir jenerasyonu kendilerine çekebilirler." sözlerini kullandı.

"PREMIER LİG TAKIMLARI KAZANAMAZ"

Premier Lig'in finansal imkanlarına rağmen geride olduğunu savunan tecrübeli futbol adamı, "Premier Lig'de para çok Sadece TV haklarından 3 milyar poundu aşan bir para alıyorlar. Alman takımları ise 700 milyon pound anca alıyor. Yani Premier Lig'in yüzde 25 - 30'u. Ama önümüzdeki iki üç sezon içinde bir Premier Lig takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonu olma şansı yok." dedi.

Pep Guardiola, Manchester City'yi üç sezon boyunca çalıştıracak.