Liglerin normal süresinde tamamlanmasının imkansız olduğunu duyuran FIFA, bitecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar devam edeceğini açıkladı.

Sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek futbolcular içerisinde , Chelsea'den Willian, Pedro, Olivier Giroud, Paris Saint-Germain'den (PSG) Edinson Cavani, Thomas Meunier, Layvin Kurzawa, Thiago Silva, Manchester City'den David Silva, Borussia Dortmund'dan Mario Götze, Napoli'den Dries Mertens, Jose Callejon, Burnley'den Joe Hart, Milan'dan Giacomo Bonaventura ve Zenit'ten Artem Dzyuba gibi yıldız isimler yer alıyor.

En değerlileri Meunier ve Willian

Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, sözleşme yenilenmediği takdirde haziran ayında serbest kalması gereken futbolcular içerisinde PSG forması giyen Thomas Meunier ve Chelsea'li Willian en değerli isimler olarak ön plana çıkıyor.

24 milyon euro değeri olan Belçikalı sağ bek Meunier'i, 22,5 milyon euro değerle Willian takip ediyor.

Uruguaylı Cavani ve Belçikalı Mertens, 20 milyon euro değerle ilgi çeken diğer futbolcular.

Takımlar önemli golcüleri biraz daha bekleyecek

Birçok kulübün transfer listesinde yer alan Cavani, Giroud ve Dzyuba gibi golcüler, FIFA'nın kararı sonrasında haziran ayında serbest kalamayacak. Bu oyuncuları transfer etmek isteyen takımlar, liglerin tamamlanmasını bekleyecek.

Napoli'den PSG'ye 2013'te 64 milyon avro bedelle transfer olan Cavani, 301 maçta 200 kez golle buluştu. Kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu olan 33 yaşındaki Uruguaylı futbolcunun adı Manchester United, Arsenal ve Atletico Madrid ile anılıyor.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek bir diğer isim olan Giroud, Ocak 2018'de Arsenal'dan Chelsea'ye transfer olmuştu. Milli formayı 97 kez terleten Fransız oyuncu, 39 gol attı. Bu sezon ligde sadece 9 maça ilk 11'de çıkan Giroud'nun sözleşmesini uzatması düşünülmüyor.

Adı zaman zaman Galatasaray ile anılan Rus oyuncu Dzyuba da kontratı bitecek golcüler arasında yer alıyor. 2015 yılında Zenit'e katılan 31 yaşındaki forvet, 167 maçta 67 gol atarken, milli formayla 42 maçta 24 kez ağları sarstı.

Süper Lig'de de birçok oyuncunun sözleşmesi sona erecek.

Liglerin 26. haftada ertelenmesinin ardından averaj fazlasıyla liderlikte bulunan Trabzonspor'da 3 önemli oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. 

Filip Novak, Jose Sosa ve Joao Pereira, kontratlarını yenilemezlerse ligler tamamlandıktan sonra bordo-mavili kulüpten ayrılacak.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle sözleşmesi bitecek futbolcular arasında, son şampiyon Galatasaray'dan Mariano Filho, Yuto Nagatomo ve Ryan Donk, Fenerbahçe'den Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla ve Tolga Ciğerci, Beşiktaş'tan Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Atiba Hutchinson, Demir Grup Sivasspor'da ise Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş, Erdoğan Yeşilyurt ve Arouna Kone gibi oyuncular bulunuyor.

Avrupa'da sözleşme yenilememeleri halinde sezon sonu serbest kalacak önemli futbolculardan bazıları şöyle:

 Futbolcu   Mevki   Takımı

 Walter Benitez  Kaleci Nice 

 Stanislav Kritsyuk  Kaleci Krasnodar 

 Joe Hart   Kaleci Burnley

 Thiago Silva   Defans  PSG

 Thomas Meunier   Defans PSG

 Layvin Kurzawa  Defans PSG

 Benjamin Stambouli  Defans Schalke 04 

 Nathaniel Clyne   Defans Liverpool 

 Charles Aránguiz  Orta saha Bayer Leverkusen  

 Giacomo Bonaventura   Orta saha Milan

 Ryan Fraser  Orta saha  Bournemouth 

 David Silva   Orta saha  Manchester City 

 Mario Götze   Orta saha  Borussia Dortmund 

 Adam Lallana Orta saha  Liverpool

 Dries Mertens   Orta saha  Napoli

 John Lundstram  Orta saha Sheffield United 

 Willian   Orta saha Chelsea

 Pedro   Forvet Chelsea

 Olivier Giroud Forvet Chelsea

 Eric Maxim Choupo-Moting  Forvet PSG

 Artem Dzyuba  Forvet Zenit

 Edinson Cavani Forvet PSG

Kaynak : TRTSPOR