Jose Mourinho'ya en çok yapılan eleştiri, daha önce çalıştırdığı takımlarda, genç futbolculardan çok, tecrübeli futbolcuları oynatmasıdır. Tecrübeli teknik adamın Manchester United'a da gelir gelmez, 34 yaşındaki Zlatan İbrahimoviç'i transfer etmesi, bu durumu tekrar akıllara getirdi. Manchester United'da ise başta genç golcü Marcus Rashford olmak üzere kadroda bir çok genç futbolcunun bulunması, acaba bu sefer ne olacak, şeklinde bir soruyla Jose Mourinho'ya soruldu.

Mourinho'nun bu soruya cevabı, rakamlarla oldu. Başarılı Teknik adam " Benim akademilerden kaç futbolcuyu as takıma çıkardığımı biliyor musunuz? Tam 49 futbolcuyu as takıma çıkardım. Size tam liste verebilirim" dedi.

Ancak Mourinho'nun bu iddiası üzerine yapılan araştırmada bu rakam yanlış çıktı. Portekizli teknik adamın 49 değil 40 futbolcuyu çıkarmış olduğu görüldü. Bu futbolculardan da sadece bir kaç tanesinin yıldız statütüsüne ulaşmış olması da dikkat çekti.



Porto: Ricardo Costa, Joca, Hugo Luz

Chelsea: Anthony Grant, Steven Watt, Jimmy Smith, Michael Woods, Ben Sahar, Sam Hutchinson, Lenny Pidgeley.

Inter Milan: Davide Santon, Rene Krhin, Giulio Donati, Alen Stevanovic, Francesco Bolzoni.

Real Madrid: Antonio Adan, Alex Fernandez, Jese, Jose Rodriguez, Juan Carlos, Nacho, Tomas Mejias, Fabinho, Nacho, Alvaro Morata, Joselu, Denis Cheryshev, Casemiro, Diego Llorente, Omar Mascarell, Fernando Flores, David Mateos, Juan Carlos, Pablo Sarabia.

Chelsea: Lewis Baker, Dominic Solanke, Ruben Loftus-Cheek, John Swift, Andreas Christensen, Bertrand Traore.