İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, İtalyan futbolcu önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantileyen İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'nin yerine, Amerika Futbol Ligi (MLS) takımı New York Cosmos'a transfer olacak.

Önceden kariyerini Roma'da bitirmek istediğini dile getiren Totti, kulübün teknik direktörü Luciano Spalletti ile bir kaç ay önce münakaşa yaşamış, ardından taraflar aralarının kötü olmadığını belirtmişti. Ancak geçtiğimiz haftasonu Roma'nın deplasmanda oynadığı Atalanta karşılaşmasında Sarı Kırmızılı ekibin 2-0 üstünken 3-2 mağlup duruma düşmesi, Totti'yi çok sinirlendirmişti. Beraberlik golünü kaydeden İtalyan oyuncu, maç sonrasında teknik adam Spalletti ile tekrardan tartışmış ve kulüp bu sefer de Totti'den yana taraf tutmamıştı.

Öte yandan Leicester City'nin teknik direktörü Claudio Raineri, sezon sonunda İtalyan ekipten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Totti'yi İngiltere'ye gelmesi için ikna edebilmeyi umuyor.

Ancak ada basını, 39 yaşındaki yaşayan efsanenin yazın New York Cosmos takımına katılmak için Amerika'nın yolunu tutacağını iddia ediyor.