İtalya Serie B'de bu akşam oynanacak Spezia-Bari karşılaşmasıuyla beraber hakemlerin kart portföyüne bir yenisi daha ekleniyor.

Stadio Alberto Picco'da oynanacak mücadele, yeşil kartın deneneceği ilk maç olacak. Maçlarda fair-play davranışları teşvik etmek istediklerini açıklayan Serie B Başkanı Andrea Abodi, '' Bu sembolik bir ödül. Gayet basit bir şey olabilir. Önemli olan fair-play davranışları arttırmak. Bu sadece saha içi ve dışındaki girişimlerin bir parçası. Yeşil kartın oyunun içinde olduğu yerde öncelikle saygı gelmeli.''' diyerek, yeni uygulamayla ilgili düşüncelerini söyledi.

Yeşil kart hakemler tarafından top oyun alanı dışına çıktığında kullanılabilecek. Hakeme doğru kararı vermesinde yardımcı olan veya penaltı pozisyonunda kendini yere attığını itiraf eden futbolcular, hakem tarafından yeşil kartla ödüllendirilecek.

Hedef, İtalyan futbolunun imajını temizlemek

Yeşil kart girişiminde İtalyan Hakem Kurulu'yla ortak çalışan Serie B yönetimi, bu değişimle beraber İtalyan futbolunun imajını değiştirmeyi ve sahadaki güzel davranışları arttırmayı amaçlıyor.

Lig yönetimi, her ay sonunda yeşil kart alan futbolcuları anons edecek. 





Kaynak: Eurosport