Avrupa ligi finalinde Sevilla'nın Liverpool'u 3-1 mağlup etmesinin ardından Klopp'un final başarısızlığı pekişti. Son senelerde Alman Teknik adam takımlarını finale kadar getiriyor ama orada hayal kırıklığına uğruyor. Bu Jurgen Klopp'un üst üste kaybettiği beşinci final.

İşte Alman teknik adamın kaybettiği finaller:

2013 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali

Jurgen Klopp'un çalıştırdığı B.Dortmund, Wembley'deki finalde Bayern Münih'le karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 2-1 mağlup ayrılmıştı.

2014 Almanya Kupası Finali

Jurgen Klopp yönetimindeki B.Dortmund, bu sefer Almanya Kupası finalinde Bayern Münih'le karşılaşmış ve uzatmalara giden mücadeleden bu kez 2-0 yenik ayrıldı.

2015 Almanya Kupası Finali

Bir sene sonra tekrar finale yükselen Klopp'un talebeleri bu kez de rakip Wolfsburg'a 3-1 mağlup olarak kupayı kaybetti. Klopp yine üzülen taraf oldu.

2016 Lig Kupası Finali

Bu kez Liverpool'un başında İngiltere lig kupası finalinde Manchester City karşısına çıkan Jurgen Klopp, yine sahadan üzgün ayrıldı. Normal süresi 1-1 sona eren maçı penaltı atışları sonrası kaybeden Klopp'un öğrencileri oldu.

2016 UEFA AVRUPA LİGİ FİNALİ

Jurgen Klopp bu kez kupaya çok yakındı ve bu önümüzdeki sezon Liverpool'un Avrupa kupalarında mücadele edebilmesi için son şanstı. Klopp ve Liverpool yine başaramadı. Kupayı, maçtan 3-1 galip ayrılan Sevilla kazandı.

Jurgen Klopp'un kazandığı finallerde var. Alman Teknik adam'ın kariyerinde:

2 Bundesliga şampiyonluğu, 2011-2012 Almanya Kupası şampiyonluğu ve iki de Almanya Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.