Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray formaları da giyen Colin Kazım, Manchester United'da sıkıntılı günler geçiren ve saha dışındaki yaşamıyla eleştiri toplayan vatandaşı Memphis Depay'a sahip çıktı.

PSV'den büyük umutlarla transfer edilen Depay, sezona hızlı başlasa da son dönemlerde sert bir düşüş yaşamış ve beklentileri karşılamakta zorlanmıştı.

De Telegraaf'a açıklamalarda bulunan Kazım, "Depay'ın sadece herkesin bildiği bir şeyi ispatlamasına gerek var: Dünyanın en iyilerinden birisi olabilecek potansiyele sahip olduğu." dedi.

Genç yıldızı savunurken kendisinden örnek veren Kazım, şöyle devam etti: "Henüz 21 yaşında ve ilk defa Hollanda dışında yaşıyor. Ben de 20 yaşımdayken evimden ayrıldım ve Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe'ye gittim. Üstelik orada taraftarlar eğer iyi durumda değilseniz bin kat daha tepkili olurlardı. Depay'ın aklından geçenleri çok iyi anlıyorum çünkü ben bunu kariyerim boyunca yaşadım. Herkes her şeyi gereğinden fazla büyütüyor."

"ROLLS-ROYCE ALDIYSA NE OLMUŞ?"

"Depay Rolls-Royce aldıysa ne olmuş? Güzel saatler, güzel kızlar... Bunun nesi problem?" diyen Kazım, şöyle konuştu: "İnsanlar Memphis'in yaptıklarına saygı göstermeli. Kulübün sembolü olan 7 numaralı formayı giyiyor. 30 milyon avroya transfer edildi. Bırakın uyum sürecini atlatsın. Memphis'in her dakika değil, üç dakikada bir topu almaya ihtiyacı var. Bu onu daha güçlü yapacaktır."