Atletico'ya 3 puanı getiren galibiyet golü 53. dakikada Antoine Griezmann kaydetti. Filipe Luis'in hazırladığı pozisyonda topu ağlara gönderen Griezmann, Atletico'ya tarihi bir galibiyet kazandırdı.

Son 3 sezondur Santiago Bernabeu Stadı'ndaki lig maçlarında Real Madrid'i yenen Atletico Madrid, bu özelliğiyle bir ilke imza attı.

Ezeli rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda üstün bir futbol ortaya koyan Atletico, güçlü defansı ile Real Madrid'e geçit vermedi.

Real'de, kalçasında sakatlık sorunu olan Karim Benzema ilk 45 dakika sonunda ağrılarının artmasından dolayı devam edemeyerek yerini Borja Mayoral'a bıraktı.
Bu arada Real Madrid'in başında La Liga'da 8. maçına çıkan teknik direktör Zinedine Zidane, 5 galibiyet ve 2 beraberlikten sonra ilk yenilgisini yaşadı. Zidane yönetiminde Real Madrid, bu zamana kadar Santiago Bernabeu'da oynadığı maçlarda farklı galibiyetler almıştı.

Öte yandan Real Madridli taraftar, karşılaşmanın ikinci yarısında sık sık, "Florentino istifa" tezahüratları yaparak, kulüp başkanı Florentino Perez'i istifaya çağırdı. Santiago Bernabeu'daki taraftarlar 57. dakikada oyundan alınan James Rodriguez'i de ıslıkladı.

İspanyol basınında derbi maçla ilgili olarak, "Atletico Madrid, Real Madrid ile olan puan farkını 4'e çıkartmanın yanı sıra ezeli rakibini kurumsal bir krizin içine attı. Real Madrid'de sorunun gönderilen teknik direktör Rafael Benitez olmadığı bu maçta görüldü" yorumları yapıldı.

Atletico, aldığı galibiyetle puanını 58'e çıkartarak, 1 maçı eksik ve 63 puanla lider durumda olan Barcelona'yı takibini sürdürdü. Üçüncü sıradaki Real Madrid ise 54 puanda kalarak şampiyonluk yarışında daha da geriye düştü.