Belçika'nın Genk takımında forma giyen genç oyuncu Enes Ünal, Hollanda 2. Lig takımlarından NAC Breda 'yla anlaşmaya vardı.

Sezon başında Bursaspor'dan İngiliz devi Manchester City'e 3 milyon Euro karşılığında transfer olan Enes Ünal, Belçika Ligi takımlarından Genk'e kiralanmıştı.
Son günlerde Hollanda basınında yer alan haberlere göre NAC Breda teknik direktörü Marinus Dijkhuizen, Genk'te fazla forma şansı bulamayan Enes'i takımında görmek istiyordu.

Bu iddialar, Genk kulübünden yapılan açıklamayla resmiyet kazandı.

Belçika ekibi, resmi sitesinden yaptığı duyuruda Enes'in sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı. Mavi-beyazlı takımın açıklamasında, "Enes Ünal için Manchester City'yle aramızdaki kiralık sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedilmiştir. Enes, ikinci yarıyı geçirmek üzere daha fazla şans bulacağını düşündüğü Hollanda'yı tercih etti. Manchester City de Türk forveti, sezon sonuna kadar NAC Breda'ya kiraladı. KRC Genk kulübü olarak Enes'e iyi şanslar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Enes'in Hollanda'ya gittiği ve yeni takımıyla yarın sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Bu sezon Genk ile Belçika Ligi'nde 12, Belçika Kupası'nda da 2 karşılaşmaya çıkan Enes Ünal, 2 kez rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.