Sezon başında Galatasaray’dan Inter’e transfer olan ancak yaptığı sert hareketler nedeniyle eleştiri oklarını üzerinde toplayan Felipe Melo, ligin ilk yarısındaki performansını değerlendirdi. Lazio maçında Biglia’ya yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gören ve teknik direktör Roberto Mancini’nin de tepkisini çeken Brezilyalı yıldız “Yaptığım hareket o kadar da kötü değildi” dedi.

İnsanların Inter’i zirvede görmekten rahatsızlık duyduklarını söyleyen Melo “İnsanlar Inter’i eleştiriyorlar çünkü zirveye oynaması sinirlerini bozuyor. Onlar için üzgünüm, hiç umursamıyorum dediklerini. Bunu yapanların birçoğu bizim yerimizde olmayı isterlerdi” değerlendirmesinde bulundu. İlk yarı performansını değerlendirirken Lazio maçına ayrı bir yer ayıran Melo, şunları söyledi:

“Lazio maçındaki esas hatam yaptığım penaltıydı, benim tecrübemdeki bir oyuncu rakibe öyle kontrolsüz girmemeliydi. Kırmızı kart pozisyonuna gelirsek, rakibimin geldiğini bile görmemiştim. Topu uzaklaştırmaya çalıştım ama bir anda Biglia’yı ayaklarımın altında buldum. Zıplayarak kendisinden kurtulmaya çalıştım, sonrasında bana sert hareketten dolayı üç maç ceza vermeyi uygun buldular.”