Arjen Robben, Memphis Depay'ın yeteneklerini gösterebilmek için yakın zamanda Manchester United'dan uzaklara gitmesini bekliyor.

Memphis, 2015'te PSV'den Manchester'a gitmesinden bu yana beklenen ışığı hiç gösteremedi. Louis van Gaal döneminde kenara çekilen Depay, Jose Mourinho yönetiminde de çok sınırlı forma şansı alabiliyor.

Ancak genç hücumcudan çok daha büyük işler bekleniyor, Eredivisie'deki etkileyici performansını ve 2014 Dünya Kupası'nda futboluyla koparttığı fırtınayı Premier Lig'e taşıması umuluyordu.

Memphis'in Ocak ayında Everton'a gideceği söyleniyor, bazı Serie A ekiplerinin de genç isimle ilgilendiği iddia ediliyor.

Hollanda'dan takım arkadaşı Robben, Depay için İngiltere'de işlerin iyi gitmemesi sebebiyle üzgün ama başka bir kulüpte toparlanacağını düşünüyor.

"O çok yetenekli bir oyuncu" diyen Robben, "Manchester United'da işlerin onun için iyi gitmemesi çok üzücü. Çok az maça çıkıyor. Yakın zamanda kariyerinde bir değişiklik olmasını bekliyorum. Belki de Ocak'ta başka bir takıma gidecek" ifadeleriyle takım arkadaşının durumunu Goal'e değerlendirdi.

Memphis hayal kırıklığı yaratmayı sürdürürken Robben, Münih'te parlamaya devam ediyor. 32 yaşındaki oyuncu, 13 maçta yaptığı 6 gol ve 3 asistle Carlo Ancelotti'nin gelişine uyum sağlamakta hiç zorlanmadığını sahada belli etti.

Saha dışında da sorulara verdiği yanıtlarla mutluluğunu ifade etti.

"MUTLUYUM ÇÜNKÜ..."

"4-2-3-1 döndüğümüz için mutluyum. Bence herkes bunun iyi işlediğini görebiliyordur."

"ASIL ÖNEMLİ OLAN..."

"Geçtğimiz üç yılda çok esnek bir oyun oynadık. Çok küçük değişikliklerle bunu gösterdik. İşleri zorlaştırmak için rakiplere bu tür sürprizler yapmak önemli. Kimin oynayacağına hoca karar veriyor. Oynamamak tabii ki zor. Ama son birkaç maçtır çok mutluyum. Sahada eğleniyorum."


"PEP'LE DE, JUPP'LA DA AYNIYDIK"

Hücumda çok hareketli oynamaya çalışıyoruz. Birçok pozisyon buluyoruz. Üç, beş gol bulursak elbette çok iyi. Ama her zaman böyle oynuyorduk zaten. Yalnızca Pep'le değil, Louis van Gaal ve Jupp Heynckes'le de tarzımız böyleydi. Bazen bir fazla forvetle ya da 10 numarayla oynadık, bu planlar da iyi çalıştı."