İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Sun'ın iddiasına göre Lionel Messi haftada 800 bin pounda Manchester City ile anlaştı.

YILDA 40 MİLYON POUND

Geçen ay Messi'nin Premier Lig'de oynamak istediğini belirten gazete bugün Messi'nin menajeri ve temsilcilerinin Manchester City ile bir görüşme yaptığını ve senede 32 Milyon Pound+bonus ve imaj haklarıyla senede 40 Milyon Pound kazanacağını belirtti.

"HAYIR" DEMESİ ZOR

Messi'nin Barcelona ile olan haftada 500 bin poundluk kontratı 2018 senesi sonunda bitiyor. Messi'nin satın alma opsiyonu ise 250 Milyon Pound. Barcelona'nın realistik bir rakam olan 120 Milyon Pounda hayır demesi zor gözüküyor.

"EVET" DİYECEK

Neymar ve Suarez'in Messi'nin sakatlığında çok iyi bir performans göstermesi ve Barcelona'nın Messi'den önce Neymar'a yeni kontrat önermesi ayrıca kendisinin ve babasının vergi kaçırma problemleri iddası nedeniyle İspanya'dan ayrılmak istemeleri nedeniyle Manchester City'ye evet diyebileceği öne sürüldü.

City kulübü gelecek sezonun başında yeni televizyon anlaşmasından 150 milyon Pound gelir elde edecek. City Ceo'su Ferran Soriano ve futbol direktörü Txiki Begiristain, Messi'nin babası ve aynı zamanda menajerliğini yapan Jorge Horasio Messi ile çok yakın arkadaş.

Sun gazetesine göre ilk görüşme iki taraf için de pozitif şeklinde yorumlandı.