Eski futbolculardan Antonio Cassano, Lionel Messi - Diego Maradona tartışmalarındaki yerini aldı. 37 yaşındaki eski İtalyan futbolcu Cassano'ya göre La Liga ekiplerinden Barcelona'nın yıldız futbolcusu Messi daha iyi bir futbolcu olduğunu kanıtladı.

2006-07 sezonunda Real Madrid formasıyla La Liga şampiyonluğu yaşayan Cassano, Messi'nin 15 yıl boyunca gösterdiği istikrarı dile getirdi.

Corriere dello Sport'a açıklamada bulunan Cassano şu ifadeleri kullandı; "Maradona dört beş yıl boyunca daha önce görmediğimiz şeyler yaptı ama Messi aynı şeyi 15 yıldır yapıyor. 710 gol attı, 300 asist yaptı. Messi sahadayken takımı maça 1-0 önde başlıyor. Maradonacılar Messi'nin daha iyi olduğunu kabul etmek zorunda." 

Brezilyalı Ronaldo'ya da övgü dolu sözler söyleyen İtalyan futbolcu, "Kendi evimizde 1-0 yeniliyorduk. Tüm stadyum bizi ıslıklıyordu, özellikle de Ronaldo'yu. Soyunma odasında hoca Ronnie'yi oyundan alıp Van Nistelrooy'u oyuna sokmak istedi ama Ronaldo onu durdurup '15 dakikada iki gol atmazsam beni çıkarabilirsin' dedi. İkinci yarı başladı, 15 dakikada 2-1 öne geçtik ve iki golü de Ronaldo attı. O dönem bir futbol tanrısı varsa o da Ronaldo diye düşünüyordum ama sonra Messi'yi keşfettim." şeklinde konuştu.

Arjantin tarihinin en golcü futbolcusu olan Messi, takımı 2014 Dünya Kupası finaline kadar taşımış fakat Arjantin'in kupayı Almanya'ya kaybetmesini engelleyememişti.

Kaynak: Goal.com