Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan ve şu ana kadar 155 milyon Euro (640 milyon Tl) harcayan Milan, en büyük hamlesini henüz yapmamış gibi gözüküyor.

Forvet bölgesini güçlendirmek isteyen Kırmızı-Siyahlılar, Pierre-Emerick Aubameyang için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Sky Sports Italia’nın haberine göre İtalyanlar, Gabonlu golcünün Çin’in Tianjin Quajian takımından gelen teklifi reddetmesi ve kariyerine Avrupa’da devam etmek istediğini söylemesiyle harekete geçti ve Borussia Dortmund’a Auba için 70 milyon Euro (289 milyon Tl) teklif sundu.

İtalya’ya geri dönebilir 


Haberde ayrıca yıldız oyuncunun, Milano ekibinden yıllık 12 milyon Euro (50 milyon Tl) istediği belirtilirken, İtalyanlar’ın ise 8 milyon Euro (33 milyon Tl) önerdiği ve anlaşmanın yakın olduğu kaydedildi. 2008 yılında Milan’a transfer olan ancak pek çok kez kiralık olarak başka takımlara gönderilen 28 yaşındaki forvet, 2012’de Saint-Ettienne’e gönderilmişti. Burada yaptığı patlama ile Avrupa devlerinin radarına giren yıldız oyuncu 13 milyon Euro’ya (53 milyon Tl) Dortmund’un yolunu tutmuştu. Geçen sezon Sarı-Siyahlılarla 46 maça çıkan Aubameyang, 40 gol ve 5 asiste imza atmıştı.