İtalya Eski Başbakanı ve İtalya Seria A takımlarından Milan'ın sahibi Silvio BerlusconiMilan'ı sattığını açıkladı.

Haziran ayında aort kapağı yetmezliği nedeniyle açık kalp ameliyatı olan 79 yaşındaki Berlusconi, dün hastaneden taburcu edilirken Milan'ı sattığını açıkladı.

İtalya'nın en köklü kulüplerinden birisi olan ancak son yıllarda yaşadığı kötü gidişatı bir türlü durduramayan Milan'da, kulübün sahibi Silvio BerlusconiMilan'ı daha ileriye taşıyacak bir gruba hisselerini sattığını açıkladı. Haziran ayında aort yetmezliği nedeniyle açık kalp ameliyatı olan ve dün hastaneden taburcu edilen 79 yaşındaki Berlusconi, hastane çıkışında Milan'ı sattığını söyledi. Milan'daki her türlü ekonomik çıkarlarından vazgeçtiğini açıklayan ve Çinli bir grubun Milaniçin 2 yılda 400 milyon Euro ödeyeceğini açıklayan Berlusconi, kırmızı siyahlı takımın tekrar eski günlerine döneceğine inandığını belirtti.

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Gazetta dello Sport'un haberine göre, Berlusconi, Çinli şirketin teklifini kabul ederken, önümüzdeki günlerde imzaların atılacağını okuyucularına duyurdu. Dünya genelinde futbol varlıkları alarak Çin'in tanıtımında daha etkin rol oynamayı hedefleyen, Çinli işadamı Tony Xia'nın, Aston Villa'nın ardından Milan'ı da satın alarak futboldaki yatırımlarını hızlandıracağı iddia edildi.

Berlusconi ve Tony Xia'nın geçtiğimiz ay prensipte anlaştığı, ancak Berlusconi'nin kalp ameliyatı nedeniyle satışın tamamlanamadığı da ifade edildi.