Neymar, geçtiğimiz hafta oynanan Fransa Kupası finali sonrası bir taraftara yumruk atarak tüm gözleri üzerine çekti. Brezilyalı, bu olay sonrası üç maç ceza almıştı. Genç yıldız, futbol dünyasındaki sempatisini git gide kaybediyor.

Neymar; yeteneği, golleri ve asistleriyle  dünyanın en popüler futbolcularından biri. Brezilyalı oyuncu, saha içinde yaptıkları kadar saha dışında yaptıklarıyla da gündem oluyor.
Yıldız futbolcu, son olarak takımı Paris Saint-Germain’in Rennes ile oynadığı Fransa Kupası final maçının ardından bir taraftara yumruk atması ile manşetlere konu oldu. Takımının, normal süresi 2-2 biten maçın ardından Rennes’e penaltılarda 6-5 yenildiği maçın ardından bir taraftar ile Neymar arasında sözlü tartışma yaşandı. Sonrasında ise bir taraftarın çektiği cep telefonu görüntüleri sayesinde Neymar’ın o taraftara yumruk attığı görüldü.

Brezilyalı, bu görüntülerin yayılmasının ardından Fransa Futbol Federasyonu’ndan üç maç ceza aldı. Cezası pazartesi günü yürürlüğe girecek olan futbolcu, bu hafta sonu Angers deplasmanında forma giyebilecek ancak sezonun son iki maçı olan Dijon ve Reims maçlarını kaçıracak.

Antipatik Bir Figür

Neymar JR’ın futbol severler tarafından sempatik bulunan bir figür olduğunu söylemek güç. Bu durumun sebepleri;
Neymar ile Cavani arasında yaşanan penaltı gerilimi. Geçtiğimiz sezon kasım ayındaki Troyes maçında Cavani ceza sahası içinde düşürülmüş ve PSG penaltı kazanmıştı. Penaltı atışını kullanmak için topu eline alan Cavani, Neymar ile penaltıyı kimin kullanacağı hakkında yartışma yaşadı. Neymar büyük bir memnuniyetsizlik içinde penaltıyı Cavani’nin kullanmasına razı oldu.
Brezilyalı, bu olayda futbol kamuoyu nezdinde büyük bir antipati kazandı.

2018 Dünya Kupası da Neymar’a yöneltilen eleştirilerin arttığı bir turnuva oldu. Maç içinde sık sık kendini yere bırakan ve faul bekleyen Neymar’ın bu davranışları hiç sempatik bulunmadı. Bu olayların ardından kendisi de “Bazen gerçekten abartılı davranabiliyorum.” diyerek söz konusu davranışlarında gerçekçi olmadığını itiraf etti. Bu sezon Neymar için sona ermiş gözüküyor.

Şampiyonluğunu lig bitmeden PSG'nin 2-1'lik Angers galibiyeti sonrası konuşan Alman çalıştırıcı, "Neymar'da kaptanlık armasını takacak oyuncu profili bulunmuyor. Oyunun hümumda lideri ama insanlar neden bu kaptanlığı sorguluyor anlamıyorum. Thiago Silva ve Marquinhos bu görevi şahane yapıyorlar ve hiçbir şeyi değiştirmiyoruz." şeklinde konuştu.