Benfica’nın Arjantinli kanat oyuncusu Nicolas Gaitan, Portekiz ekibinden ayrılacağına dair ilk kez çok net ifadeler kullandı.

Benfica’nın Portekiz Lig Kupası finalinde Maritimo’yu 6-2 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulunan 28 yaşındaki Nicolas Gaitan, bazı şeylerin zamanının geldiğini istemese de söylemek zorunda olduğunu açıkladı.

“Uzun süredir Benfica’dayım ve bu dönem benim için son derece duygusaldı” diyerek sözlerine başlayan Gaitan, “Bu maçın bir son olup olmadığını bilmiyorum ama zaman yaklaşıyor. Buradaki güzel insanlarla birçok harika yıl geçirdim. Bunu söylemek istemesem de zamanı geldi” ifadelerini kullanarak ayrılacağının net sinyalini verdi.

Beklentileri karşılamanın zorluğuna değinen Arjantinli oyuncu, “Bitirmek için harika bir yıl oldu. Geçen yıl şampiyon olduk, bu sezon bunu yine başardık. Büyük takımlar her zaman kazanmak ister, ikincilik yeterli olmaz. Bu yüksek beklentileri devam ettirmek hiç kolay olmadı” şeklinde konuştu.

ATLETICO’YA GİDİYOR

Gaitan’ın ayrılacağını kesin bir dille açıklamasının ardından Portekiz gazetesi A Bola, Arjantinli oyuncunun gideceği takımın Atletico Madrid olduğunu iddia etti.

Ünlü gazetede yer alan haberde Atletico Madrid’in Nicolas Gaitan ile 4 yıllık anlaşmaya vardığı ve bonservis bedelinin 25 milyon euro olduğu belirtildi.

Benfica formasını 252 maçta giyen 28 yaşındaki Niicolas Gaitan, 41 gol atma başarısını gösterdi.