Wolverhampton maçında penaltı kaçıran Paul Pogba, sosyal medya üzerinden ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Manchester United'da gündemdeki konu sosyal medya üzerinden Pogba'ya yapılan ırkçı saldırılar...

Kırmızı Şeytanlar'ın Wolverhampton ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın ikinci yarısında penaltı kaçıran Fransız oyuncu, özellikle Twitter'da ırkçı hakaretlere maruz kaldı.

Belirli internet kullanıcıları sosyal medyada, Pogba'nın penaltı atışını Marcus Rashford'dan alarak kendisinin kullanmasına yönelik öfkenin oldukça ağır hakaretlere dönüştürdü.

Manchester United, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Kulübümüz Pogba'ya yönelik ırkçı saldırılardan iğrenmektedir ve bu saldırıları tümüyle lanetlemektedir. Bu saldırılarda bulunan bireyler kulübümüzün değerlerini yansıtmamaktadır ve taraftarlarımızın büyük bir çoğunluğunun bu kişilere karşı durması umut vericidir." ifadelerini kullandı.

Pogba'nın United'daki takım arkadaşları da Fransız futbolcuya destek olurlarken, Twitter'ın ırkçı paylaşımlarda bulunanların tespiti için daha fazla efor sarf etmesi çağrısında bulundular.

İstanbul'da Liverpool ile Chelsea arasında oynanan Süper Kupa maçındaki son penaltı atışını kaçıran Chelseali Tammy Abraham da benzer saldırılara maruz kalmış, Frank Lampard bu içerikleri "mide bulandırıcı" olarak nitelendirmişti.

Asist Analiz