Bir İspanyol radyosuna konuşan Pepe, 10 sezondur formasını giydiği  Real Madrid'in teklif ettiği sözleşme şartlarının beklentisini karşılamadığını  belirterek, "Zidane'a veda etmedim çünkü Zidane ve Real Madrid, gideceğimi benden  önce biliyorlardı." dedi.

Zidane'ın Real Madrid'de  başarılı olmasına rağmen kendisine karşı  dürüst davranmadığını savunan 34 yaşındaki defans futbolcusu, İspanyol ekibinin  eski teknik direktörü Rafael Benitez'i överek, "Benitez'in samimiyeti çok daha  hoşuma gidiyordu. Kendimi onunla daha çok özdeşleştiriyorum." ifadelerini  kullandı.

İki yıllık sözleşme beklentisi olmasına rağmen Real Madrid'in bir  sezon için teklifte bulunduğunu kaydeden Pepe, "Real Madrid'in tavrı dürüst  değildi. Bu takıma her şeyimi verdim. Kanımın ve terimin son damlasına kadar  mücadele ettim. Çok şeyler öğrendim. Mutluyum. Şimdi yeni bir döneme  başlayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki evini boşaltarak eşyalarını  Portekiz'deki evine taşıdığını söyleyen Pepe, Paris Saint-Germain, Milan ve  İngiliz kulüplerinden teklifler aldığını ve bunları değerlendireceğini belirtti.