Portekiz şampiyonu Benfica, Portekiz Lig Kupası finalinde Estadio Dos Barreiros'da Maritimo ile kozlarını paylaştı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Benfica, henüz 11. dakikada Jonas'ın golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Bu golün ardından rakip kaledeki etkinliğini daha da artıran Rui Vitoria'nın ekibi, 18. dakikada Yunan golcü Mitroglou ile 2-0'ı yakaladı. Farkı ikiye çıkardıktan sonra iyice rahatlayan Benfica, 38. dakikada Yunan golcüsüyle bir kez daha gol sevinci yaşayarak durumu 3-0 yaptı.

Mücadelenin ilk devresinin bu sonuçla tamamlanması beklenirken Maritimo, Joao Diogo ile golü buldu ve tabelayı 3-1'e getirerek soyunma odasına umutlu girdi.

İkinci yarıda ise iki takım da birbirine karşı hakimiyet kurmakta uzun süre zorlandı.

Son bölüme girilirken hareketlenen maçta dakikalar 77'yi gösterirken önde olan Benfica'da Arjantinli yıldız Gaitan sahneye çıktı ve adeta Maritimo'nun fişini çekti. 83. dakikada Maritimo'da Fransergio'nun penaltı golü skoru 4-2'ye getirdi ancak Benfica son dakikalara girilirken gollerine devam etti. 90. dakikada Jimenez'in penaltısıyla durumu 5-2 yapan başkent ekibinde günün son sözünü Jardel söyledi ve attığı golle maçı 6-2'ye getirerek sonucu tayin etti.

Böylece sahadan 6-2'lik farklı galibiyetle ayrılan Benfica, Portekiz Lig Kupası'nın sahibi oldu. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Vitoria'nın talebeleri, Taça de Portugal'da da zafere ulaşarak sezonu iki kupayla kapattı.